Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
113 komentara

Dinamo u obje verzije, ali repka samo u Pro Evolution Socceru?

Dinamo će i u novoj verziji PES-a biti jedini hrvatski klub koji je licenciran. Isto tako, PES će imati i ekskluzivnu licenciju za Euro 2020. godine. S druge strane, Fifa 2020 ima ekskluzivnu licenciju za Ligu prvaka

113 komentara

Novi Pro Evolution Soccer izlazi 10. rujna. Fifa 2020. izlazi 27. rujna.

Ono što sigurno znamo je da će Dinamo i ove godine biti jedini hrvatski klub službeno licenciran u PES-u, potvrdio je to Dinamo. Isto tako, Pro Evolution Soccer će imati i ekskluzivnu licenciju za Euro 2020. godine što znači da bismo u PES-u mogli igrati s Dinamom i Hrvatskom. No što je s Fifom?

Fifa je još prošle godine osigurala ekskluzivnu licenciju Lige prvaka i ako Dinamo izbori nastup u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju, mogli bismo ga igrati u obje verzije, u PES-u i Fifi.

S Hrvatskom smo mogli igrati u sklopu Fife prošle godine, u dodatku World Cup, u kojem je naša reprezentacija bila predstavljena s novim dresovima. Sad bi to sve trebao imati PES, no u podosta kompliciranom svijetu licencija u sportskim igrama, gdje postoje ekskluzivne i još ekskluzivnije licencije, nije jasno hoće li Hrvatska biti i dio Fife.

Pričekat ćemo dok sve ne bude službeno. Jedno je sigurno, Dinamo će sigurno biti dio PES-a.

'Svi ozbiljni gejmeri kažu da je PES bolji'

Kad je 2012. godine izašla Fifa 13, u njoj nije bilo Hrvatske prvi put od 1996. godine.

- Umjesto nje možete igrati Pro Evolution Soccer. Ne želimo nikoga diskreditirati, ali svi ozbiljni gejmeri kažu kako je PES daleko kvalitetniji od Fife - rekli su tada iz HNS-a.

Hrvatska je bila licencirana u PES-u te godine, ali već u sljedećem izdanju je nije bilo. Kao ni u Fifi. Hrvatski nogomet vratio se u jedine dvije simulacije najvažnije sporedne stvari na svijetu. Kako stvari stoje, s Dinamom bismo mogli igrati u obje verzije, preostaje nam jedino vidjeti što je s reprezentacijom.

 
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message