Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
28 komentara

Dječak (5) potrošio 15.000 kn na aplikaciji u samo 10 minuta

Mališan iz Bristola skinuo je besplatnu igru, ali uspio je unutar aplikacije u samo 10 minuta kupiti gomilu dodataka. Apple je na kraju obitelji vratio novac koji su skinuli

Hwa David
Foto: Hwa David

Danny Kitchen (5) iz Velike Britanije u samo 10 minuta roditeljima je nabio 1700 funti na računu nakon što je skinuo igru Zombies vs. Ninja za iPad. Dječak se htio igrati i od roditelja je tražio lozinku za iPad kako bi skinuo igru koja je besplatna. Roditelji Greg i Sharon ostavili su dječaka samog, a on je za nekoliko minuta uspio ući u online trgovinu aplikacije te naručiti velik broj dodataka za aplikaciju poput raznih strelica ili bombi kako bi se lakše borio protiv zombija.  

Majka je za dječakov veliki šoping saznala tek nakon što je vidjela nekoliko poruka od iTunesa.  Ona je za Telegraph ispričala kako s računa ništa nije skinuto kad je vidjela mailove, ali da se šokirala nakon poziva kartičarske tvrke koja je autorizirala transakciju. 

Mališan je ispričao kako mu nije jasno kako je to uspio jer je mislio da je igra besplatna. Kaže da više neće ovako nešto napraviti, iako mu se igra svidjela.

Nakon trodnevne komunikacije s Appleom, tvrtka je prihvatila da se radi o pogrešci dječaka te su im vratili sav novac. Iz Applea kažu kako ovakvi incidenti moraju biti prijavljeni što prije. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message