Obavijesti

Tech

Komentari 9

Dok se čeka Pro, Huawei P40 lite već je stigao i u Hrvatsku

Dok se čeka Pro, Huawei P40 lite već je stigao i u Hrvatsku
5

Huaweijev P40 lite spada u srednji segment, a nudi novi skok u hardveru u odnosu na lanjski P30 lite. No, razlika je u tome što će ovaj biti ograničen, trenutno, za Googleove servise,

VIDEO

Huawei će krajem ožujka predstaviti P40 seriju telefona, a već nam je sada stigao prvi model, P40 lite, kojeg su u Zagrebu predstavili s nedavno prikazanim uređajima u Barceloni. 

Kao i svake godine, lite dolazi nešto ranije od ostatka serije, a radi se o telefonu srednjeg ranga, koji ove godine donosi poboljšane performanse, ali je stigao i bez Googleovih aplikacija.

Što se hardvera tiče, P40 lite dolazi s ekranom od 6,4 inča (1080x2310 piksela), a pogoni ga Kirin 810 čipset s Mali-G52 MP6 grafičkim čipom, zajedno sa 6/128 GB memorije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Straga se nalaze četiri kamere. Glavni senzor od 48 mpx (f/1,8) surađuje sa širokokutnim od 8 te dubinskim i makro senzorima od 2 megapiksela. 4K snimanje limitirano je na 30 fps. Sprijeda je kamera od 16 mpx (f/2.0). 

Kapacitet baterije, koja podržava brzo punjenje (40W), je 4200 mAh.

Kao što smo spomenuli, telefon dolazi s Huaweijevom trgovinom aplikacijama i mobilnim uslugama. To znači da nema Google Play trgovine, već se sve instalira kroz Huaweijevu koja je u posljednjih par mjeseci doživjela veliku preobrazbu i ogroman rast u broju aplikacija, u što smo se uvjerili kroz nekoliko dana s preklopnim Mateom Xs. Na njemu smo čak i uz Phone Clone aplikaciju Huaweija uspjeli prekopirati sa drugog uređaja i one aplikacije koje trenutno nisu dostupne u Huaweijevoj trgovini.

Inače, P40 lite na našem tržištu će stajati 2499 kn.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle