Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Duga čak 100 metara: Naša je kravata najveća u županiji...

Djelatnici i učenici osnovne škole Milana Langa u Bregane izradili su i postavili veliku crvenu kravatu kako bi obilježili Dan kravate koji se obilježava u cijeloj Hrvatskoj. Došli su i predstavnici Kravat Pukovnije

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
0 komentara

Cijelo mjesto okupilo se u četvrtak ispred osnovne škole Milana Langa u Bregani, kako bi sudjelovali u razvijanju najveće kravate u tome kraju, ali i šire. Uprava, djelatnici i učenici škole povodom Dana kravate koji se 18. listopada obilježava u cijeloj Hrvatskoj, razvili su crvenu kravatu dugu čak 100 metara.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Objesili smo je za dimnjak škole te se spušta niz zgradu, pa po školskoj livadi kako bi bila što vidljivija. Mi smo malo mjesto i svi mjesni događaji održavaju se u školi, pa smo iskoristili  ovu priliku za nešto veliko i zanimljivo. Željeli smo da i ostatak Hrvatske vidi nešto novo. Tehnički dio obavili su domari i kuharice, dok su djeca ostavljala potpise na kravati - kazao nam je ravnatelj škole Igor Matijašić

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Provedba cijelog projekta trajala je oko tjedan dana. Škola je od lokalne tekstilne tvrtke nabavila dvije bale materijala, te su u četvrtak složili veliku kravatu, te je ukrasili papirnim dodacima. Svi su se složili kako je prekrasan dan još uljepšao poseban događaj za cijelu Breganu.

Na svečanosti učenicima i djelatnicima škole pridružili su se Kravat pukovnija i Akademija Cravatica

- Jako smo sretni što smo uspjeli napraviti tako dugu kravatu i što smo se dobro zabavili - zaključili su školarci, a ravnatelj Matijašić otkrio je kako mu je najljepši trenutak bio kada mu je učenica nakon ceremonije pružila ruku i rekla: -Bravo ravnatelju ,uspjeli ste i bilo je super!

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Osnovna škola Milana Langa jedna je od škola u eksperimentalnom programu "Škola za život", a od 2013. ima status Međunarodne EKO-škole. Obilježavanje Dana kravate dio je programa kulturnog djelovanja u sklopu statusa škole.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message