Obavijesti

Tech

Komentari 24

Elon Musk sada kontrolira više od četvrtine aktivnih satelita

Elon Musk sada kontrolira više od četvrtine aktivnih satelita

Preuzimanje vladavine u orbiti: Najnovija serija svemirskih internetskih satelita opremljena je laserima, a Elon Musk priprema lansiranje 1000-og Starlinkovog satelita s krajnjim ciljem od 40 tisuća satelita

VIDEO

Izvršni direktor SpaceX-a Elon Musk sada kontrolira četvrtinu svih aktivnih satelita u orbiti oko Zemlje nakon pokretanja više od desetak misija Starlink tijekom posljednje dvije godine, prenosi Independent.

Raketa Falcon 9 isporučit će najnoviju seriju od 60 satelita Starlink u orbitu iz NASA-inog svemirskog centra na Floridi ovog tjedna, ako vremenske prilike dozvole, uzimajući ukupan broj Starlinkova u orbiti na više od 1000.

Misija, nazvana Starlink 17, najnovija je u SpaceX-ovom planu za stvaranje zviježđa od do 40 tisuća satelita kako bi se brzi internet preusmjerio na Zemlju.

Prije samo godinu dana Muskova neto vrijednost je iznosila 27 milijardi dolara, što mu nije bilo dovoljno da se ugura među 50 najbogatijih ljudi na svijetu. No, početkom 2021. godine Elon Musk je postao najbogatija osoba na svijetu s neto vrijednošću većom od 200 milijardi dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najveću je kontroverzu izazvao prošle godine kada su ažurirani Uvjeti pružanja usluge Starlink izjavili da SpaceX neće priznati međunarodno pravo na Marsu.

SpaceX krajem godine u svemir šalje prvu civilnu posadu
SpaceX krajem godine u svemir šalje prvu civilnu posadu

Sljedeće će godine imati polovicu svih satelita

Analiza podataka sa satelitskog tragača Celestrak otkriva da 946 Starlinkova trenutno u orbiti čine 27,3 posto svih aktivnih satelita u orbiti od 1. veljače 2021. godine.

Prema trenutnoj stopi lansiranja, taj bi udio mogao doseći polovinu u nekom trenutku sljedeće godine, a fizičar i bivši astronom Alastair Isaacs napomenuo je da SpaceX sada čini više od petine svih lansiranja raketa u svijetu.

Misije Starlink čine velik dio ovih lansiranja, s malim brojem koji se koristi za lansiranje satelita za druge kupce, kao i za isporuku tereta i posade Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS). 

Elon Musk ima pitanje s kojim razotkriva lažljivce na intervjuu
Elon Musk ima  pitanje s kojim razotkriva lažljivce na intervjuu


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle