Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Enterprise u punoj veličini su trebali izgraditi usred Vegasa

Prije 20 godina Goddard grupa je osmislila projekt prema kojem su usred Vegasa trebali izgraditi Enterprise u punoj veličini, no tadašnji šef Paramounta se uplašio...

Goddard Group
Foto: Goddard Group

Svemirski brod Enterprise u punoj veličini trebao je prije 20 godina zaživjeti u Las Vegasu kao dio projekta koji bi oživio središte grada. Mega projekt vrijedan 150 milijuna dolara trebao je uz svemirski brod imati i restoran i zabavni park. 

Brojni posjetitelji po planu bi mogli obići najpoznatije prostorije na brodu, poput mosta, strojarnice, ambulante.. Grandiozni plan uključivao je i brodski restoran i brzo dizalo koje bi posjetitelje vozilo od palube do palube. No, kako ne bi bili konkurencija okolnim hotelima, spavanje nije bilo u planu na brodu.

Projekt je dobio i podršku tadašnje gradonačelnice Jan Jones te su im dali zemljište. No, projekt je zaustavio Stanley Jaffe, šef Paramounta, koji je posjedovao prava na Zvjezdane staze. Strahovali su da se loše moglo odraziti na njih ako bi projekt propao.

Gary Goddard i njegova Goddard grupa sada su objavili planove na internetu te kažu da bi to bio toliko veliki projekt da bi pobudio maštu ljudi iz cijelog svijeta.

Opisuje kako bi Enterprise sigurno bio 'osmo svjetsko čudo' i znamenitost koja bi se lako mogla mjeriti s najvećim svjetskim čudima, poput piramida. Dodaje da bi se brod lako mogao vidjeti iz aviona koji bi slijetali u Las Vegas. 

- Sve je bilo spremno; novac, zemljište i licenca s Paramountom. Već se planirala i konferencija na kojoj bi predstavili projekt. No, na prezentaciji koja je sve oduševila, Stanley Jaffe je bio suzdržan. Rekao je kako je to sve uzbudljivo, ali što ako stvar propadne, tada bi imali olupinu usred grada koju je on odobrio - piše Goddard. Dodaje kako je Jaffe u jednom trenutku uništio pet mjeseci rada i jednu od najboljih ideja ikada.

Među slikama koje su objavili vidi se kako bi Enterprise bio veći od Eiffelova tornja i gotovo poput Empire State Buildinga.

Ubrzo su tamo počeli gradnju velikog trgovačkog centra. 

ENTERPRISE NCC-1701

Dužina - 288,6 metara
Širina - 127,1 metar
Visina - 72,6 metara
Maksimalna brzina - Warp 8

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message