Tech

Komentari 1

Facebook objavio podatke o bullyingu: Na 10 tisuća objava našli su 15 uznemirujućih

Facebook objavio podatke o bullyingu: Na 10 tisuća objava našli su 15 uznemirujućih

Facebook je rekao da su njihove brojke maltretiranja i uznemiravanja bilježile samo slučajeve u kojima tvrtki nisu potrebne dodatne informacije, kao što je izvješće korisnika, kako bi odlučila krši li sadržaj pravila

Facebook je u utorak prvi put otkrio rasprostranjenost maltretiranja i uznemiravanja na svojoj platformi, a otkrili su da je takav sadržaj viđen između 14 i 15 puta na svakih 10.000 pregleda na stranici u trećem tromjesečju, prenosi Reuters.

Tvrtka, koja je nedavno promijenila ime u Meta, također je u svom tromjesečnom izvješću o moderiranju sadržaja navela da je sadržaj zastrašivanja i uznemiravanja viđen između 5 i 6 puta na 10.000 pregleda sadržaja na Instagramu.

Gigant društvenih medija, koji je dugo bio pod nadzorom zbog zloupotreba na svojim uslugama, bio je u centru pažnje nakon što je bivša zaposlenica i zviždača Frances Haugen objavila interne dokumente koji uključuju istraživanja i rasprave o učincima Instagrama na mentalno zdravlje tinejdžera i o tome izazivaju li Facebookove platforme podjele u društvu.

Facebook je rekao da su njihove brojke maltretiranja i uznemiravanja bilježile samo slučajeve u kojima tvrtki nisu potrebne dodatne informacije, kao što je izvješće korisnika, kako bi odlučila krši li sadržaj pravila.

Rekli su da je od 9,2 milijuna objava koje je tvrtka uklonila s Facebooka zbog kršenja pravila o maltretiranju i uznemiravanju, 59,4% pronašla proaktivno.

- Maltretiranje i uznemiravanje jedinstven je izazov i jedno od najsloženijih pitanja za rješavanje jer je kontekst kritičan - izjavila je globalna čelnica za sigurnost tvrtke Antigone Davis i direktor upravljanja proizvodima Amit Bhattacharyya.