Tech

Komentari 2

Fantastičan ekran i HarmonyOS: MatePad 11 stigao u Hrvatsku

Fantastičan ekran i HarmonyOS: MatePad 11 stigao u Hrvatsku

Uz novi ekran s podrškom za 120 Hz osvježenje, MatePad 11 ima i novi dizajn radne površine te poboljšanu podršku za rad na više zaslona

Huaweijev najnoviji tablet MatePad 11, koji su globalno predstavili u lipnju, sad je stigao i na hrvatsko tržište. Prvi je to Huawei tablet s ekranom koji podržava osvježavanje od 120 Hz na ekranu od 10,9 inča, što dolazi do izražaja kod igara i sadržaja s brzom izmjenom kadrova. 

Podržava DCI-P3 raspon boja, a dizajniran je i kako bi smanjio izloženost korisnika plavom svjetlu i treperenju koji predstavljaju dva glavna uzroka umora očiju. Tablet je dobio certifikate TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardversko rješenje) te TÜV Rheinland Flicker Free, koji vam jamče da je vid zaštićen čak i nakon višesatnog rada na tabletu.

Kako dolazi s Harmony OS 2, MatePad 11 donosi novi dizajn radne površine koji predstavlja najvažnije informacije u čistom, organiziranom korisničkom sučelju. Na dnu zaslona prikazuje najčešće i nedavno korištene aplikacije. Novi uslužni widgeti također mogu prikazivati informacije u stvarnom vremenu i korisnicima omogućiti jednostavan pristup određenim funkcionalnostima aplikacije bez pokretanja samih aplikacija. Ti se widgeti mogu postaviti bilo gdje kako bi korisnici prilagodili uređaj prema svojim željama.

Suradnja na više zaslona sada podržava interakciju između tableta i računala i nudi nova tri načina rada. Zrcalni način rada omogućuje korisnicima projiciranje zaslona računala na tablet, pretvarajući ga u ploču za crtanje koja se može upariti s Huawei M-Pencil olovkom druge generacije za izradu brzih skica i osjetljivih kaligrafskih radova. Kod rada u uredu mogu se koristiti prednosti proširenog načina rada i dobiti drugi zaslon za računalo. Ovaj način suradnje između HarmonyOS 2 i Windowsa, omogućuje i prijenos sadržaja poput teksta, slika i dokumenata između povezanih uređaja jednostavnom povlačenjem i ispuštanjem (drag and drop opcija).

Ovdje je i nova funkcionalnost koja podržava korištenje i dijeljenje informacija između četri aplikacije, te podržava istovremeni prikaz dvije aplikacije na ekranu u isto vrijeme (split-screen).

Nadograđen multiplikator aplikacija omogućuje da se dva zadatka izvode zasebno unutar jedne aplikacije. Primjerice, kada koristite aplikaciju za kupnju, možete otvoriti poseban prozor za svaki od dva proizvoda i usporediti ih. Ili napisati e-mail u lijevom prozoru i odgovoriti na poruku u desnom prozoru. Od lipnja 2021., gotovo 4.000 aplikacija usvojilo je App Multiplier kako bi unaprijedile svoje korisničko iskustvo na tabletima.

MatePad dolazi s novim zvučničkom sustavom koji su osmislili i konfigurirali audio inženjeri u Harman-Kardonu, osiguravajući da su zvukovi koje proizvode zvučnici vjerni izvornom materijalu.

Uz prednarudžbu MatePad 11 tableta po preporučenoj prodajnoj cijeni od 3.549 kuna od 9. do 23. kolovoza Huawei poklanja pametnu magnetnu tipkovnicu i M-Pencil olovku. Ova limitirana ponuda vrijedi do isteka zaliha.