Tech

Komentari 6

Fantastična suradnja: Hrvatski Photomath ušao je u Snapchat

Fantastična suradnja: Hrvatski Photomath ušao je u Snapchat

Photomath unutar Snapchata rasprostranit će Photomath na još više učenika. Imat će pomoć u rješavanju matematičkih zadataka kada god požele, kazao je osnivač Damir Sabol

Megapopularna društvena mreža Snapchat integrirat će aplikaciju Photomath Damira Sabola, pa će korisnici izravno preko Snapchata moći uslikati matematički zadatak, a Photomath će ga riješiti.  

- S obzirom da se prilično komplementarni, ljudi iz Snapchata su nam pristupili i predložil suradnju. Funkcija je trenutko dostupna samo za tržište SAD-a, i to u prvih mjesec na manjem uzorku korisnika, no to će se s vremenom širiti. Osnovni koncept je da kroz Snapchat korisnici mogu doći do rješenja samog zadatka, ali za objašnjavanje postupka rješavanja moraju ući u aplikaciju Photomath - objasnio nam je Damir Sabol. 

O daljnjem širenju i kako će se ta suradnja dalje razvijati još je rano za govoriti, no Sabol kaže da se na samom Photomathu konstatno radi i razvija kako bi sama aplikacija bila što bolja i korisnija. 

- Razvijamo i dalje Photomath u smjeru da iz, hajdemo reći, pasivne aplikacije postane što je moguće više aktivna, odnosno interaktivna, da potiče korisnike da sami sudjeluju u radu aplikacije i u rješavanju zadataka, ali na način da im to bude zabavno i neopterećujuće, te da rješavanje matematičkih zadataka ne izaziva otpor - objasnio je. 

Photomath je već nekoliko godina na top listi najboljih obrazovnih aplikacija, a u studenom prošle godine objavili su kako su prešli 100 milijuna preuzimanja i osigurali investiciju od šest milijuna dolara. 

Osnivač i CEO Photomatha Damir Sabor za Netokraciju je izjavio da ih suradnja sa Snapchatom odlično pozicionira kod ciljanih korisnika, jer Snapchat i Photomath imaju vrlo usklađene korisničke baze i prirodno se poklapaju.

Prema podacima tvrtke za istraživanje tržišta Smart Insights iz 2017. godine, čak 83,4 posto korisnika Snapchata su školarci, odnosno populacija starosti između 12 i 17 godina, kojima asistencija za pomoć u rješavanju matematičkih zadataka najviše korisna i zanimljiva. 

- Photomath funkcija unutar Snapchata rasprostranit će Photomath na još više učenika koji, dobro znamo, mnogo koriste svoje pametne telefone. Imat će pomoć u rješavanju matematičkih zadataka kada god požele, što će im olakšati život kroz cijelu školsku godinu - kazao je u Sabol u priopćenju za medije.