Obavijesti

Tech

Komentari 27

Fantomski otok s Googleovih karata ne postoji u stvarnosti

Fantomski otok s Googleovih karata ne postoji u stvarnosti
1

Sandy Island je smješten između Australije i Nove Kaledonije prema Googleovim i brojnim drugim kartama, no znanstvenici su tamo otkrili samo duboko more

VIDEO

Otok u južnom Pacifiku koji postoji na Google Maps i brojnim svjetskim kartama ne postoji u stvarnosti, kažu australski znanstvenici koji su se otisnuli u potragu za misterioznim otokom.

Kao što možete vidjeti na Google Maps, otok imena Sandy Island trebao bi biti u Koraljnom moru između Australije i Nove Kaledonije. Meteorološke karte koje koristi istraživački brod Southern Surveyor također pokazuju da bi tamo trebao biti otok, kaže Maria Seton, geologinja sa sveučilišta u Sydneyu. 

No, kada su znanstvenici koji su istraživali australsku kontinentalnu ploču prošli pored mjesta gdje je otok, tamo nije bilo ničeg. 

- Sumnjivo nam je bilo kada su navigacijske karte pokazale dubinu od 1400 metara na mjestu gdje je otok - kaže Seton za Sydney Morning Herald.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodaje kako otoka nema na francuskim kartama, jer bi otok bio unutar francuskih teritorijalnih voda, ali ni na nautičkim kartama na brodu. Odlučna je da razriješi ovaj kartografski misterij. 

Znanstvenici će sada svoje podatke poslati na sve potrebne adrese kako bi se izmijenile karte. Mogući razlog za pojavu ovog otoka su zastarjeli izvještaji puni grešaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle