Obavijesti

Tech

Komentari 43

FIFA 17: Što znamo i što nam EA sprema za novu sezonu?

FIFA 17: Što znamo i što nam EA sprema za novu sezonu?
5

FIFA i PES glavni su nogometni takmaci na računalima i konzolama, a do dolaska nove FIFA-e dijeli nas četiri mjeseca. No, neke stvari već su sada otprilike poznate

VIDEO

Leicester je ove godine šokirao nogometni svijet uvjerljivim osvajanjem Premier lige, no hoće li nas EA Sports uspjeti pozitivno šokirati nekim revolucioniranim promjenama u FIFA serijalu? Što možemo očekivati od nadolazeće FIFA 17 igre? Hoće li Mandžukićeva i Vidina sezona utjecati na njihov rating? A Modrićeve godine? Postoji li šansa da pronađemo dobru taktiku za hrvatsku vezu kojoj nedostaje defenzivni vezni?

Kako nas od izlaska nove FIFA-e dijeli još svega četiri mjeseca, odlučili smo se prisjetiti stvari koje već znamo, još ne znamo i na koje opravdano sumnjamo u vezi najpopularnijeg serijala nogometnih simulacija na planeti.

Što znamo?

Kako je prije nekoliko dana otkrio izvršni direktor Electronic Artsa Andrew Wilson, FIFA 17 će "uvesti ogromne promjene u serijal po pitanju opcija prilagodbe te autentičnosti natjecanja." To nam prvo i osnovno sugerira neka poveća grafička unapređenja, ali i detaljnije, slojevitije i u svakom smislu te riječi kompleksnije Be a Pro i Career modove. Npr. ne bi se iznenadili kada bi FIFA 17 omogućavala detaljno i dugoročno praćenje razvoja statistika vaših igrača tijekom Career moda.

Ono što se vjerojatno neće promijeniti su kontrole i fokus na Ultimate Team mod koji je zadnjih godina praktički postao udarna karika serijala te je čak "iscurio" i u druge EA Sports igre kao što je nedavno izašli UFC 2. Nadalje, prema neslužbenim informacijama iz rumunjskog ogranka Electronic Artsa, FIFA 17 bi trebala imati "značajno napredniju umjetnu inteligenciju u odnosu na svojeg prethodnika," pogotovo po pitanju obrane koja dosadašnjim kompjuterski kontroliranim FIFA timovima nikada baš nije polazila za rukom. Isti izvor navodi i kako možemo očekivati više opcija tijekom izvođenja prekida i "fluidnije formacije".

Kao i prethodnih godina, PC i Xbox One igrači mogu očekivati da će biti u prilici zaigrati Origin Access demo nove FIFA igre, i to sredinom devetog mjeseca, otprilike tjedan dana prije nego što FIFA 17 službeno stigne na tržište. PlayStation 4 je do sada bio zakinut po pitanju FIFA demo uradaka zbog čega ni ove godine ne očekujemo nikakve promjene u ovom kontekstu.

Izgledno je i da će EA vrlo skoro organizirati online glasovanje za cover igre, baš kao što je s velikim uspjehom po prvi puta učinio prošle godine, a osim što će cover art fizičke FIFA 17 kutije varirati od zemlje do zemlje, očekujemo da će neutralna međunarodna verzija kakvu ćemo moći kupiti na našim prostorima prikazivati po jednu mušku i jednu žensku zvijezdu iz svijeta nogometa, a ona muška neće biti Messi jer je posljednjih mjeseci ljubav između njega i EA Sportsa navodno nepopravljivo pukla.

Što (ne) očekujemo?

Kada smo već kod ženskog nogometa, ove godine očekujte drastično veći broj ženskih timova od onog kojeg je imala FIFA 16, a šuška se i o igrivim ženskim ligama, prvenstveno onoj engleskoj. Ove godine očekujemo i povećani broj muških liga s obzirom na to da nam naše izraelske kolege javljaju kako je njihov nogometni savez već prodao svoju licencu EA Sportsu, a slične vijesti nam dolaze i iz Azije. Nažalost, ni FIFA 17 se neće moći pohvaliti s licencama Lige prvaka i Europa lige koje su već godinama u rukama njenog glavnog konkurenta, Konamijevog Pro Evolution Soccer serijala.

EA Sports je također posljednjih godina puno pričao o implementiranju "specifičnih stilova igranja određenih timova" kao što su tika-taka, bunker, totalni nogomet i slični. Većina FIFA timova se do današnjeg dana igra na potpuno identičan način, tako da bi ovo bila dobra godina da developeri napokon serviraju ono što već duže vrijeme obećavaju. Držimo fige.

Što se potpuno nepotvrđenih glasina tiče, na Internetu posljednjih dana čitamo o tzv. Referee modu u kojem bi bi igrali kao nogometni sudac, dodatnim licenciranim stadionima, malonogometnom modu, stvarnim trenerima, privremenom učinku publike na moral igrača te proceduralno generiranim amaterskim ligama. Hoće li se išta od toga ostvariti? Možda povećani broj stadiona, ali osim toga, vjerojatni odgovor jest čvrsto i jasno "ne".

FIFA 17 datum izlaska?

Očekujemo kako će EA vrlo skoro plasirati i službenu FIFA 17 najavu, možda već tijekom E3 sajma sljedećeg mjeseca na kojem neće službeno učestvovati jer će za to vrijeme biti preko ceste na vlastitom EA Play eventu.

Sama igra bi pak vrlo vjerojatno trebala izaći 23.9. ove godine, isto kao i prethodna dva nastavka serijala, ili vrlo blizu tog datuma. Naravno, uz PC, PlayStation 4 i Xbox One, FIFA 17 će također izgledno stići i na stare PS3 i Xbox 360 konzole s obzirom na to da smo već dobili službeno potvrdu kako će i po pitanju tehničke zahtjevnosti vrlo sličnni Madden 17 izaći na spomenutim platformama. Naravno, ovo je najvjerojatnije ujedno i posljednji nastavak popularnog serijala koji ćemo moći zaigrati na sada već prastaroj generaciji gaming hardvera.

Izvor: IGN Adria

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'
APPUCINOO APLIKACIJA

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'

Jedan od ključnih ciljeva Appucinoo aplikacije je omogućiti privatnim korisnicima jednostavniji put do različitih djelatnosti i usluga s njihovog govornog područja, kažu nam osnivači

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice
100 PREDAVANJA U DVA DANA

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice

Najveći interes posjetitelja očekuje se za tri keynote predavanja osnivača globalno najuspješnijih IT kompanija iz Hrvatske, Srbije i BiH: Infobipa, Nordeusa i NSofta, odnosno Izabela Jelenića, Branka Milutinovića i Igora Krezića.
Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti