Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
15 komentara

Futuristički kontroler za PS5 otkriva i dizajn nove konzole?

Dvobojni kontroler izgleda kao nadogradnja postojećeg, a dobio je i nove funkcije. Igračima će se svidjeti mikrofoni u samom kontroleru što bi trebalo omogućiti igranje bez spajanja dodatnih slušalica

Foto: Sony
15 komentara

PlayStation 5 bi trebao stići nekad ove godine, a Sony je jučer otkrio dizajn kontrolera za novu generaciju konzole koji ima i novo ime - DualSense. 

Kontroler dolazi u crno-bijeloj kombinaciji i vidi se da je evolucija sadašnjeg i to s određenim futurističkim štihom. Mene je na prvu podsjetio na EVE, robota iz animiranog filma Wall-E. 

Foto: Sony Na slici se vidi i USB-C konektor

Detaljniji pogled na kontroler pokazuje sličan raspored tipki kao i sadašnji DualShock kontroler, a tu je i touchpad. Svjetlo na stražnjoj strani, poznatije kao 'light bar', sada je u rubovima touchpada. Stariji kontroler imao je vibracije kod određenih radnji kako bi se mogli više uživiti u igru, a sada bi to trebali podići na višu razinu. Sony kaže da će haptička povratna informacija poboljšati doživljaj u igrama, a tipke L2 i R2 bi trebale također imati različiti otpor u raznim radnjama. Tako bi trebali bolje osjetiti napinjanje luka u Tomb Raideru. Na mjestu gdje je bila tipka Share, za dijeljenje videa, sada se nalazi tipka Create, što je znak da bi trebala nuditi nove funkcije uz samo dijeljenje.

Iako kontroler djeluje glomaznije, u Sonyju kažu da su kutevi dizajnirani tako da u rukama imate osjećaj da je puno lakši. Još jedna odlična stvar su i mikrofoni u samom kontroleru što znači da nećete trebati dodatne slušalice. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message