Obavijesti

Tech

Komentari 5

Galaxy NX je prvi 4G Android fotić s izmjenjivim objektivima

Galaxy NX je prvi 4G Android fotić s izmjenjivim objektivima
8

Uz 20,3 megapikselni senzor, NX dolazi s četverojezgrenim procesorom i ekranom dijagonale 4,8 inča. Android uređaj spaja se na internet preko WiFi, 3G i 4G mreže

VIDEO

Samsung je u Londonu premijerno predstavio i Galaxy NX, prvi Android fotoaparat s izmjenjivim objektivima. Nakon prošlogodišnje Galaxy kamere te nedavno najavljenog S4 Zooma, ovo je sljedeći veliki korak u spajanju Androida i funkcija pametnih telefona s naprednijom fotografijom. NX je definitivno bio i prva zvijezda premijere, a radi se o poluprofesionalnom fotoaparatu s 3G/4G te WiFi podrškom za spajanje na internet. 

Fotoaparat dolazi s 20,3 megapikselnim APS-C CMOS senzorom, 4,8 inčnim TFT LCD ekranom, koji je nešto manji od onog na Galaxy S4, ali i ne toliko kvalitetan. Tu su 1,6 GHz četverojezgreni procesor, Android 4.2, 2 GB radne memorije i 16 GB interne koja se može proširiti microSD karticama (do 64GB). Kapacitet baterije ovog fotoaparata je 4.360 mAh. ISO osjetljivost ide do 25.600, a na NX idu svi objektivi iz NX serije te novi fish-eye objektiv koji su najavili. Gomila opcija, podešavanja slika i scena su dostupni kroz izbornike unutar aplikacije za fotografiranje na fotoaparatu.

Kao i prošlogodišnji model, Galaxy Kamera, ni ovaj NX nema mogućnost glasovnih poziva, što i nije neko iznenađenje, no uz brojne aplikacije za komunikaciju (Hangouts, Skype, Viber, Facebook Messenger...), ni to ne bi trebalo biti nemoguće. 

Upravo njegova stalna povezanost i mogućnosti Androida te gomile aplikacija su jedan od aduta za buduće korisnike. Na stranu amateri i zaljubljenici u fotografiju koji misle slike još obrađivati na svojim računalima, ovakav uređaj ima velik potencijal za korištenje u medijima. Fotoaparat, koji je online, omogućuje da preko Dropboxa ili neke druge cloud aplikacije odmah nakon okidanja vidimo tu sliku u redakciji.

Uz NX, Samsung je prikazao i nedavno najavljene telefone S4 Active, S4 Mini te S4 Zoom koji donosi 10x optički zum. U videu ispod teksta možete vidjeti kako to zumiranje radi.

Na Ativ Q tabletu Windowsi 8 i Android rade kao složna braća

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'
APPUCINOO APLIKACIJA

Hrvati osmislili aplikaciju za sve ljude u dijaspori: 'Bilo da tražite posao ili želite pronaći zabavu'

Jedan od ključnih ciljeva Appucinoo aplikacije je omogućiti privatnim korisnicima jednostavniji put do različitih djelatnosti i usluga s njihovog govornog područja, kažu nam osnivači

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice
100 PREDAVANJA U DVA DANA

Na ovogodišnji .debug dolazi 120 govornika i najveće zvijezde iz regionalne tech zajednice

Najveći interes posjetitelja očekuje se za tri keynote predavanja osnivača globalno najuspješnijih IT kompanija iz Hrvatske, Srbije i BiH: Infobipa, Nordeusa i NSofta, odnosno Izabela Jelenića, Branka Milutinovića i Igora Krezića.
Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti