Obavijesti

Tech

Komentari 67

Galaxy S9 s poznatim licem: Nova kamera je glavna zvijezda

Galaxy S9 s poznatim licem: Nova kamera je glavna zvijezda
8

Samsung je sve svoje snage usredotočio na kameru koja sada ima najbolji otvor blende f/1.5 što će omogućiti sjajne fotografije u mraku, ali i AR Emoji te pametniji Bixby i Super Slow-motion

VIDEO

Samsung je, kao što se i očekivalo, u Barceloni večeras predstavio novi Galaxy S9, koji zahvaljujući poplavi informacija koje su curile iz kompanije, nije imao previše nepoznatih detalja.

Tako smo vidjeli novi telefon koji je prošao blage dizajnerske dorade, a glavna promjena je drugačiji razmještaj kamera i senzora na stražnjoj strani uređaja. U Samsungu su odlučili prihvatiti prigovore korisnika te su senzor otiska prsta smjestili ispod leće, ili dvije leća na Galaxyju S9 Plus. Galaxyjev veći brat je inače i prvi Galaxy S telefon koji ima dvije kamere na stražnjoj strani. 

U nastavku pogledajte fotografije Galaxyja S9

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
13
| Foto: Samsung

Najznačajnije dorade prošla je kamera koja i dalje snima fotografije od 12 megapiksela. Međutim, Samsugova kamera sada ima f/2.4 i f/1.5 otvor blende, što je najbolje na nekom telefonu, a ovaj dvostruki način rada trebao bi telefonu omogućiti da se iznimno brzo prilagodi uvjetima svjetla i snimi što kvalitetniju fotografiju. Tu je i odličan Super Slow-mo način snimanja videa pri 960 sličica u sekundi za efektne usporene snimke u HD-u. Što se videa tiče, moći ćemo snimati u 4K rezoluciji na 30 fps. Bixby je ove godine također postao još pametniji uz pomoć umjetne inteligencije i trebao bi omogućiti da uživo prevedete natpise na stranom jeziku, a znat će i što vam je na tanjuru. 

Prednja kamera također je još naprednija te snima fotografije od 8 megapiksela s f/1.6 otvorom blende. A kao što se očekivalo, kamera ima i AR Emoji funkciju, slično kao što smo vidjeli na iPhoneu X. Telefon će vas pretvoriti u emoji sa 18 različitih reakcija, a to ćete poslije moći koristiti u raznim aplikacijama za komunikaciju i to bez obzira na telefon koji ima vaš sugovornik. 

Što se samog telefona tiče, ekran od 5,8 inča identičan je kao na prethodniku, no promjene su sa hardverske strane. Tako S9 pogoni Exynos 9810 s osam jezgri koji stiže i na naše tržište, dok će u SAD-u i Kini biti dostupan s novim Snapdragonom 845. Kao i lani, korisnici će dobiti 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Galaxy S9 je dobio i stero zvučnike u suradnji s AKG-om te Dolby Atmos podrškom. 
 
Kapacitet baterije na telefonu je  3000 mAh, a Samsung je najavio i kako će telefon biti dostupan u četiri boje. Što se vodootpornosti tiče, S9 ima IP68 oznaku, a telefon podržava microSD memorijske kartice do 400 GB. 

12
| Foto: Samsung

Što se S9 Plus tiče, on je zadržao ekran od 6,2 inča, a glavne razlike u odnosu na S9 su dvostruka kamera od 12 megapiksela te baterija od 3500 mAh i 6 GB RAM-a u osnovnom modelu.

Oba telefona u prodaju kreću 16. ožujka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila
NOVA STATISTIKA

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila

Broj prvi put registriranih cestovnih vozila iznosio je 190.063, uz rast od 28,6 posto u odnosu na 2022. godinu.
Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance