Obavijesti

Tech

Komentari 11

Gameru 15 mjeseci zatvora: Prijavio igrača, ubila ga policija

Gameru 15 mjeseci zatvora: Prijavio igrača, ubila ga policija
1

Ubojstvo mladića koji nije imao veze s igrama ni Vinerom privuklo je u SAD-u veliku pažnju na 'swatting', posebno opasnu vrstu odmazde u kojoj bi netko prijavio lažnu uzbunu samo da svojoj žrtvi navuku specijalce

Casey Viner (19) iz Ohija osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog podle šale i lažnog poziva policiji koji je rezultirao smrću muškarca (28). Sud je odredio i da Viner nakon izlaska iz zatvora dvije godine neće smjeti igrati igrice.

U travnju je priznao dio onoga što mu se stavljalo na teret u nadi da će izbjeći zatvor, a priznao je i da je pokušao zataškati svoju ulogu u incidentu koji je 2017. doveo do smrti Andrewa Fincha. 

Ubojstvo mladića koji nije imao veze s igrama ni Vinerom privuklo je u SAD-u veliku pažnju na 'swatting', posebno opasnu vrstu odmazde u kojoj bi netko prijavio lažnu uzbunu samo da svojoj žrtvi navuku specijalce u kuću.

Prijavio je suigrača iz Call of Dutyja, sve završilo ubojstvom
Prijavio je suigrača iz Call of Dutyja, sve završilo ubojstvom

Tako je i Viner bio ljut zbog oklade teške dolar i pol tijekom igranja Call of Dutyja te je angažirao Tylera Barrisa da 20-godišnjem Shaneu Gaskillu pozovu specijalce. Međutim, adresa koju je dao bila je stara te je policija došla Finchu pred kuću s prijavom na pucnjavu i otmicu. Kad je otvorio vrata, policajci su ga upucali, a Finch je kasnije preminuo u bolnici.

Policajac koji ga je upucao mislio je da Finch poseže za oružjem i protiv njega nisu pokrenuli postupak. 

Barriss je u ovom slučaju osuđen na 20 godina zatvora, prenosi USA Today.