Obavijesti

Tech

Komentari 8

Maras najavio da će u Zagrebu otvoriti inkubator za startupe

Maras najavio da će u Zagrebu otvoriti inkubator za startupe
24

Geeks on a Plane konferencija odlična je prilika za domaće mlade startupe da se predstave utjecajnim investitorima i zainteresiraju ih za svoje informatičke projekte

VIDEO

Na današnjoj Geeks on a Plane konferenciji utjecajnim američkim i europskim investitorima predstavlja se 20 startupa koji imaju samo po pet minuta kako bi ih zainteresirali za svoje projekte. 

GOAP turneju na kojoj se investitori sastaju s lokalnim poduzetnicima i startupima pokrenuli su Dave McClure i fond 500Startups kako bi pronašli dobre i nove ideje, ali se i upoznali s trendovima izvan Silicijske doline. 

Upravo je McClure imao i uvodno predavanje tijekom kojeg je podijelio savjete startupima, a pritom ih i "izvrijeđao" jer im je palo na pamet da se uopće bave startupima. Jedan od najbitnijih savjeta za startupe bio je da upoznaju svoje korisnike, da znaju sve o njima. Također je naglasio i kako startupi ne trebaju strahovati od neuspjeha. 

- Većina vaših korisnika ne zna da postojite, imate sjajnu priliku zaje*** svaki dan i sljedeći dan krenuti ispočetka - rekao je McClure tijekom predavanja. Naglasio je kako je upravo ovo najbolje vrijeme za pokretanje startupa, jer su cijene izrade niže no ikad, najjeftinije distribuirati sadržaj, a društvene mreže olakšavaju širenje priče o startupu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Marketing i prodaja su užasno bitni, bez njih ste gov** - rekao je McClure i dodao da marketing nije zlo, već ključ uspjeha i nastavka života. Dodaje i kako je užasno bitan jer može uživo sve mjeriti i dati povratne podatke o uspjehu. To je i prednost internet startupa, kaže McClure, jer mogu odmah vidjeti informacije o korištenju svojeg projekta. 

Ovdje možete vidjeti popis svih startupa koji se predstavljaju na GOAP Zagreb.

Maras najavio veliki startup inkubator u Zagrebu

Ministar poduzetništva Gordan Maras rekao je na početku konferencije kako će se danas vidjeti da je Hrvatska neistraženo područje za visokotehnološke investicije. Dodao je kako će Vlada stati iza svake nove investicije. S Davorom Bernardićem iz zagrebačke Gradske skupštine najavio je pokretanje najvećeg startup inkubatora u ovom dijelu Europe. Planiraju još ove godine na Zagrebačkom velesajmu pokrenuti izgradnju znanstveno-tehnološkog centra Nikola Tesla koji bi mogli otvoriti do kraja 2014. Zagrebački startup inkubator u početku bi mogao primiti 50 startupa koji će ovdje moći raditi, a Maras je dodao i da  žele i udvostručiti količinu novca za investicije. 

Sve o GOAP u Zagrebu čitajte OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....