Tech

Komentari 8

Glovo otvorio svoj prvi dućan u Zagrebu, žele ubrzati dostavu špeceraja, a uskoro stiže i novi

Glovo otvorio svoj prvi dućan u Zagrebu, žele ubrzati dostavu špeceraja, a uskoro stiže i novi

Korisnici mogu naručiti direktno iz aplikacije te birati između 1500 proizvoda kao što su povrće, voće, namirnice, smrznuti proizvodi, bezalkoholna pića, slatkiši, mliječni proizvodi...

Glovo je objavio u utorak kako su u Zagrebu otvorili svoju prvu hrvatsku Glovo Express trgovinu, a do kraja godine otvorit će još jednu kojima, navode, žele osigurati brzu dostavu namirnica i drugih proizvoda za korisnike aplikacije. 

Korisnici mogu naručiti direktno iz aplikacije te birati između 1500 proizvoda kao što su povrće, voće, namirnice, smrznuti proizvodi, bezalkoholna pića, slatkiši, mliječni proizvodi, ali također proizvodi posvećeni njezi djece i životinja.

- Lansiranje Glovo Expressa na hrvatskom tržištu i tranzicija na novu, višu razinu dostave na zahtjev ključan je moment za nas, ali i pozitivan utjecaj u interesu naših korisnika. Sretni smo što možemo širiti raspon usluga koje Glovo nudi, a sve kako bi što više proizvoda iz različitih kategorija bilo dostupno za što više korisnika u što kraćem vremenu. Na tom tragu, korisnici Glovo aplikacije vrijeme koje bi uobičajeno proveli u kupovini sada mogu provesti na ugodniji način - izjavio je Victor Răcariu, Glovo Regional General Manager za Jugoistočnu Europu.

Glovo Express dućan radit će od ponedjeljka do nedjelje, od 8 sati do ponoći, a nakon još jednog zagrebačkog dućana, sljedeće godine planiraju širiti mrežu.

Glovo je ranije ove godine sa švicarskom tvrtkom za nekretnine Stoneweg potpisao ugovor u kojem se obvezao uložiti 100 milijuna eura u izgradnju i obnovu nekretnina u glavnim gradovima ključnih tržišta na kojima posluje. Priključivanje što većeg broja prodajnih partnera Q-commerce modelu ubrzat će širenje infrastrukture; skladišta i prostora za dostavu.

- Glovo predano želi jačati svoju Q-commerce uslugu kako bi odgovorio na promjene ponašanja potrošača i zahtjeve za ultra brzom dostavom. Mi u Glovu smatramo da MFC-i predstavljaju budućnost trgovine i da ćemo uskoro svjedočiti trajnim promjenama navika potrošača prema momentalnoj ili dostavi u istom danu - dodao je Bojan Barišić, MFC Regional Area Manager za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru i Srbiju.

Više od 100 Glovo Express centara bit će u funkciji do kraja godine, u više od 50 gradova u 16 zemalja u kojima Glovo posluje. Samo neke od zemalja o kojima je riječ su: Španjolska, Italija, Rumunjska, Portugal, Ukrajina, Poljska, Gruzija, Kenija, Maroko, Srbija, Hrvatska, Obala Bjelokosti, Slovenija, Kazahstan, Moldavija i Bugarska.