Obavijesti

Tech

Komentari 38

Godina novih modela: Pregled autonoviteta koji stižu u 2013.

Godina novih modela: Pregled autonoviteta koji stižu u 2013.
12

Jak početak, proljeće s pravim procvatom novih modela te nekoliko poslastica za kraj - tako će izgledati automobilska 2013. Stiže nam velik broj novih crossovera

VIDEO

Osim na domaćem tržištu, koje je u godini koja je iza nas potpuno potonulo, ni na europskom situacija nije bajna. Tamo se i u 2013. godini očekuje daljnji pad prodaje, pa su proizvođači izvukli sve što su mogli iz svojih dobrano osiromašenih budžeta ne bi li novim modelima privukli kupce u salone i potaknuli povećanje prodaje. 

Već u siječnju u nas u prodaju kreću neki od najvažnijih modela na domaćem tržištu. Volkswagen počinje s prodajom sedme generacije Golfa, a Dacia, čiji su modeli fantastično prilagođeni recesijskom dobu u kojem se nalazimo, nudi modernizirani Sandero. 

Veljaču će označiti dorađene verzije poznatih modela, a proljeće donosi pravi procvat novih modela. Svaki mjesec hrvatski saloni bit će obogaćeni za šest ili više novih automobila, od povoljnih i prostranih Dacije Dokkera, Fiata 500L ili Škode Octavije do skupih i šminkerskih poput Opel Adama, Mini Pacemana ili nove Bube Cabrio. Ljeto će također biti bogato novitetima - samo će kolovoz biti vrijeme za predah, prije nego što stigne jesenska kolekcija potaknuta frankfurtskim salonom automobila u listopadu. 

A već sad se zna za nekoliko poslastica koje stižu i na samom kraju godine.

SIJEČANJ - Oštar start
VW Golf VII, Mazda6, Toyota Auris, Dacia Sandero, Seat Toledo, Citroën C-Elysée, Ford Fiesta
Godina počinje oštro - najveće adute proizvođači će ispucati odmah u siječnju. U prodaju će tako krenuti novi Golf VII, Auris, Sandero, Toledo, Fiesta i C-Elysée, sve odreda automobili koji imaju cilj privući što veći krug kupaca svojim tvorcima.

VELJAČA - Posebne verzije
VW Up! 4v, Fiat Panda 4x4, Peugeot RCZ, Renault Fluence, Subaru Forester, Volvo V40 R Design i Cross Country
Veljača će označiti dorađene verzije već postojećih modela kao što su R Design i XC izvedbe novog Volva V40, 4x4 verzija Pande ili 4-vratna verzija Up!-a. Stižu i obnovljeni Fluence, RCZ i Forester.

OŽUJAK - Mjesec cijenom oprečnih
Kia Carens, Opel Adam, Toyota RAV4, Dacia Dokker, Fiat Linea, Citroën DS3 Cabrio, MINI Paceman
Ožujak će, po svemu sudeći, polarizirati tržište na skupe i cijenom povoljne nove automobile. U prvu skupinu ulaze Mini Paceman, RAV4, Adam i DS3 Cabrio, dok će onima plićeg džepa svakako biti interesantniji novi Carens, Linea i Dokker.

TRAVANJ - Atraktivni modeli
Kia pro_cee’d, Ford Kuga, VW Beetle Cabrio, Nissan Juke Nismo, Fiat 500L Trekking, Renault Clio R.S. i Grandtour, Škoda Octavia
Travanj će biti mjesec natjecanja za najatraktivniji novi automobil. Kia predstavlja novi Pro_cee’d, Škoda Octaviju, VW Beetle Cabrio, Fiat 500L Trekking, Nissan sportski Juke, a Renault novi Clio R.S.

SVIBANJ - Od svega po malo
Opel Cascada, Peugeot 208 GTi, Fiat 500 XL, Toyota Verso, Renault SUV, Subaru Impreza
U svibnju će biti za svakog po nešto - Opel bi trebao početi prodavati novi kabriolet Cascadu, Peugeot sportski 208 GTI, Fiat produženu verziju 500, a Renault svoj novi SUV. Iz Japana stižu i dorađeni Toyota Verso i Subaru Impreza.

LIPANJ - Temperatura raste
Peugeot 2008, Seat Leon Coupe, Škoda Octavia Combi, BMW 6 Gran Coupe M, Volvo S60, V60 i XC60
Osim one vanjske, u lipnju će temperatura itekako narasti u salonima automobila jer stižu vrući modeli poput Peugeotova modernoga crossovera 2008 i Volvova XC60, M izvedba BMW-ova Gran Coupea te Coupe verzija Leona, kao i Octavia Combi.

SRPANJ - Crossoveri napadaju
Fiat Bravo FL, Jaguar F-Type, Suzuki Crossover, Chevrolet Trax, Volvo S80, V70 i XC70
Usred ljeta, osim skupog Jaguara F-Type i Volvovih limuzina, najviše će se pričati o crossoverima. Na tržište bi trebao stići atraktivni Chevrolet Trax te potpuno novi Suzukijev crossver istog imena, a ne treba zaboraviti ni dorađeni Volvo XC70.

KOLOVOZ - Zatišje pred buru
Toyota Corolla, Lexus Is/ISh
Kolovoz je redovito miran mjesec u svijetu automobila, ponajviše zato što je većina kupaca na godišnjem odmoru. Da ipak ne bude sve potpuno mrtvo, pobrinut će se dorađena Toyota Corolla te novi Lexus IS, koji će biti inspiriran konceptom LF-CC.

RUJAN - Širenje ponude
Range Rover, Opel Insignia Country Tourer, VW Golf Variant, Škoda Superb i Superb Combi
Opel će proširiti ponudu svoje limuzine srednje klase verzijom Country Tourer, a Volkswagen uvodi Variant verziju Golfa. Škoda će novi Superb odmah predstaviti i u Combi (karavanskoj) verziji.

LISTOPAD - Frankfurtski salon automobila
Alfa Romeo 4C, Nissan Note,  BMW serije 4 Coupe
Sredinom listopada (od 10. do 22.) tradicionalno će se održati veliki salon automobila u Frankfurtu, pa će tamo biti usmjerena sva pozornost automobilskog svijeta. Ipak, na domaće tržište trebala bi u to vrijeme stići sportska Alfa 4C, kupe BMW-ove serije 4 kao i novi Nissan Note.

STUDENI - Doba terenaca
Hyundai ix35, Dacia Duster ph2, BMW X5, Alfa Romeo Giulietta
Studeni je pravo vrijeme za predstavljanje terenaca, pa će taj mjesec Hyundai iskoristiti za dorađeni ix35, a veliku će pažnju sigurno privući dorađena verzija vrlo uspješnog Dustera. One s dubljim džepom zasigurno će interesirati novi BMW X5.

PROSINAC - Nekoliko iznenađenja za kraj
Mazda3, Hyundai Elantra, Renault Mégane, Alfa Romeo SUV
U zadnjemu mjesecu nove godine u borbu kreću nova Mazda3, dorađeni Renault Mégane i Hyundai Elantra, a trebao bi stići i Alfin SUV o kojem se već dugo priča. Bit će izravan konkurent Audiju Q5 i BMW-u X4, a temeljit će se na platformi Giuliette.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu
UVIJEK ONLINE

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu

Pametni sat za djecu E3 dolazi s jednostavnim sučeljem koje će djeca lako svladati, roditelji preko mobilne veze mogu pratiti lokaciju i kontaktirati mališane, a sat ima i kameru

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta