Obavijesti

Tech

Komentari 1

Google i Waze žele mijenjati način na koji se vozi automobil

Google i Waze žele mijenjati način na koji se vozi automobil
1

Navigacijsku aplikaciju Waze koriste i hrvatski vozači, a kao dio Android Auta bi mogla pratiti informacije s vozila. U Los Angelesu će i grad slati podatke u Waze

VIDEO

Korisna navigacijska aplikacija Waze za razmjenu informacija među vozačima dobit će veliko priznanje. Direktor Wazea najavio je da će njihova aplikacija postati dio integriranog sustava Android Auta , Googleova softverskog sustava koji se ugrađuje u automobile.

Da ne bi bilo greške ovaj put se ne radi o Googleovom projektu s automatskim vozačem.

Waze je prepoznat i među hrvatskim vozačima , mnogi koriste tu aplikaciju kako bi drugim vozačima javili korisne informacije o prometu, gužvama, prometnim nesrećama i slično.

Waze

Google i Waze žele otići i korak dalje i omogućiti da se povežu i samo vozilo i aplikacija, te da se neke informacije već sa samog vozila automatski dijele u aplikaciji. Poput praćenja vremenskih uvjeta kroz koje vozilo prolazi. Također, aplikacija bi mogla pratiti razinu goriva u rezervoaru, te vozaču preporučiti gdje mu se najviše isplati točiti gorivo, prenosi Mashable .

Za sada Googleov Android Auto sustav još nije integrirani dio automobilskih marki, ali se može kupiti zasebno kao dio nekih navigacijskih sustava poput Pioneera.

VIDEO

Waze je poznat i po dobroj suradnji s mnogim gradovima u svijetu u razmjeni informacija . Gradovi dijele informacije o radovima na cesti, a vozači preko aplikacije mogu izravno gradskim vlastima poručiti problematične prometne točke. U Los Angelesu će tako vozačima u aplikaciji iskakati i službene informacije o sudarima i otmicama.

Hoće li to značiti da će u skoroj budućnosti naš automobil odmah poslati primjedbu Zagrebačkom holdingu kad naleti na rupu na cesti ili previsoke 'ležeće policajce'?


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama