Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
1 komentara

Google mora platiti štetu koju su nanijeli izdavačkim kućama

Američka tehnološka kompanija obećala je prošle godine da u skladu s novim europskim zakonima o autorskim pravima više neće Francuzima u rezultatima pretraživanja prikazivati isječke vijesti europskih izdavača

FILE PHOTO: A woman walks past the logo of Google during an event in New Delhi
Foto: ADNAN ABIDI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1 komentara

Google mora platiti francuskim izdavačkim kućama i novinskim agencijama objavu sadržaja koji su kreirale, odlučio je u četvrtak regulator za zaštitu tržišnog natjecanja.

- Googleova praksa nanijela je ozbiljnu i izravnu štetu medijskom sektoru, a ekonomska je pozicija izdavača i novinskih agencija ionako krhka - stoji u priopćenju francuskog regulatora Autorite de la Concurrence. 

Regulator je pokrenuo postupak na temelju žalbe udruženja francuskih izdavača, a Google je priopćio da će poštovati njegovu odluku. 

PREKO 100 TISUĆA ZARAŽENIH Crni dan u Francuskoj: 1427 zaraženih umrlo u jednom danu

Američka tehnološka kompanija obećala je prošle godine da u skladu s novim europskim zakonima o autorskim pravima više neće Francuzima u rezultatima pretraživanja prikazivati isječke vijesti europskih izdavača.

- Otkako je prošle godine u Francuskoj na snagu stupio europski zakon o autorskim pravima, razgovaramo s izdavačima o većoj podršci i ulaganjima u kreiranje vijesti - tvrdi potpredsjednik Newsa u Googleu Richard Gingras.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message