Obavijesti

Tech

Komentari 11

Google Pay aplikacija postaje Wallet i postaje pravi novčanik

Google Pay aplikacija postaje Wallet  i postaje pravi novčanik

Osim bankovnih kartica, u Wallet bi sada mogli spremati puno više digitalnih propusnica, Covid potvrde, digitalne ključeve za auto... Od danas se aplikacija Pay svima pretvara u Wallet

VIDEO

Google je objavio kako njihova Pay aplikacija od četvrtka postaje Google Wallet, digitalni novačanik, koji podržava nove digitalne stavke. A u Hrvatskoj će biti dostupan na Android i Wear OS sustavima te bi, navode, trebao standardizirati spremanje i pristup stavkama, kao što su kartice za plaćanje, ulaznice za događanja, ukrcajne propusnice ili kartice vjernosti.

Također, Google Wallet omogućuje jednostavnu integraciju s drugim Googleovim aplikacijama i uslugama. Na primjer, korisnik može dodati ukrcajnu propusnicu u aplikaciju Google Wallet što će mu omogućiti jednostavan i brz pristup u svakom trenutku. Također, Google Wallet može obavijestiti korisnika o statusu leta i podsjetiti ga na vrijeme ukrcaja. Kako bi pronašli ukrcajnu kartu, korisnici jednostavno trebaju otvoriti aplikaciju Google Wallet, prijeći prstom prema gore po zaslonu i dodirnuti onu propusnicu koju žele koristiti.

Privatnost i sigurnost temeljne su odrednice aplikacije Google Wallet, a postavke osiguravaju podešavanje privatnosti koje odgovaraju željama i potrebama korisnika. Izrazito osobni predmeti kao što su kartice za plaćanje neće se dijeliti, čak ni na Googleu, bez dopuštenja korisnika, navodi se. Osim toga, ukoliko korisnik izgubi telefon ili je on ukraden, korisnik ga može pronaći, zaključati ili izbrisati podatke s uređaja koristeći funkciju “Find My Device”.

U sljedeća danima svim korisnicima ažurirat će se aplikacija Google Pay u Google Wallet. Korisnici s uključenim automatskim ažuriranjem vidjet će da se njihova aplikacija automatski ažurira u aplikaciju Google Wallet. Korisnici bez automatskih ažuriranja morat će obaviti ručno ažuriranje kroz Play Store.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način