Obavijesti

Tech

Komentari 0

Grad Rijeka nagradio učiteljicu, psihologinju i odgojiteljicu: Vi ste naše ambasadorice...

Grad Rijeka nagradio učiteljicu, psihologinju i odgojiteljicu: Vi ste naše ambasadorice...
1

Ivana Crnić, Ingrid Šlosar i Tanja Tuhtan-Maras dobitnice godišnje nagrade Grada Rijeke 'AmbasadoRI odgoja i obrazovanja'. Ponosne su na svoj rad i ne bi mijenjale struku

VIDEO

Godišnja nagrada Grada Rijeke "AmbasadoRI odgoja i obrazovanja“ dodjeljuje se odgojno-obrazovnim radnicima iz riječkih predškolskih i osnovnoškolskih ustanova. Ivana Crnić iz Dječjeg vrtića Rijeka, Tanja Tuhtan-Maras iz OŠ Gornja Vežica i Ingrid Šlosar iz OŠ "Eugen Kumičić" ovogodišnje su laureatkinje nagrade "AmbasadoRI odgoja i obrazovanja". 
Riječ je o godišnjoj nagradi koju Grad Rijeka dodjeljuje odgojno-obrazovnim radnicima iz predškolskih i osnovnoškolskih ustanova za individualni doprinos odgoju i obrazovanju koji je ostvaren u prethodne tri pedagoške, odnosno školske godine.

Cilj je istaknuti i nagraditi odgojitelje, učitelje, stručne suradnike i ravnatelje koji svakodnevno predano rade s djecom i učenicima na razvijanju kompetencija nužnih za sretan i uspješan život u odrasloj dobi. Kako je na svečanoj dodjeli istaknuo gradonačelnik Marko Filipović, nagrada se dodjeljuje petu godinu te je prilika za zahvalu onima koji daju sve od sebe u svakodnevnom radu s djecom.

- Svi vi koji svoje znanje i iskustvo prenosite mlađim generacijama, iznimno ste važan dio društva. Ova nagrada dodjeljuje se s ciljem promicanja onoga što nam je važno, uloge obrazovanja, jer bez znanja progresivno je društvo nezamislivo. Sva financijska sredstva uložena u obrazovanje uvijek se višestruko vrate i Grad Rijeka će nastaviti ulagati u projekte i aktivnosti koje se provode u našim vrtićima i školama - istakao je Filipović.

Navedena nagrada, uz pisano priznanje, podrazumijeva i novčani iznos od 1000 eura, koje je uručila članica povjerenstva Vesna Kovač. Za odgojiteljicu Ivanu Crnić kazala je da se radi o predškolskoj djelatnici koja kontinuirano sudjeluje u unapređenju rada vježbaonice Učiteljskog fakulteta, prepoznaje važnost cjeloživotnog učenja te koristi različite prilike za profesionalni i osobni razvoj kako bi održala visoku kvalitetu odgojno-obrazovne prakse koju temelji na individualnom pristupu svakom djetetu.
Posebno se ističe njen rad na području građanskog odgoja i obrazovanja, jer osmišljava i vodi interesnu grupu za promicanje prava djece, a kako je sama Crnić istaknula, nastoji stvoriti ozračje u kojem se svako dijete osjeća sigurno.

- Ova nagrada puno mi znači, ne samo u kontekstu vrednovanja onoga što ja radim, već i u kontekstu prepoznavanja važnosti sustava ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Radim posao koji volim, koji me svakog dana ispunjava. Radim posao koji je izazovan, ali mi pruža veliko zadovoljstvo - zahvalna je Crnić.

Psihologinja Tanja Tuhtan-Maras istaknula se kao organizatorica raznih oblika odgojno-obrazovnih procesa, provodi edukativno-savjetodavni rad s učenicima s emocionalnim i socijalnim teškoćama te poremećajima u ponašanju.
S učenicima radi na razvijanju motivacije za učenje te na razvoju psihološke otpornosti s ciljem prevencije teškoća mentalnog zdravlja. Koautorica je projekata razvoja socio-emocionalnih kompetencija te već niz godina provodi identifikaciju i programe poticanja potencijalno darovitih i darovitih učenika, a kako je sama kazala, i nakon 35 godina rada u školi, da ponovo mora birati, opet bi odabrala isto zanimanje.

- Kada sam prije 35 godina počela raditi u školi, vjerovala sam da mogu promijeniti svijet. Nisam ga promijenila, ali ako sam na bilo koji način svojom podrškom i pomoći nekome pomogla da njegov svijet izgleda ljepše, da se u njemu bolje osjeća, onda mislim da sam ispunila svoju zadaća - kazala je Tuhtan-Maras.
Ingrid Šlosar učiteljica je hrvatskog jezika koja učenicima nastoji što više približiti važnost i sadržaje predmeta te veliku pozornost posvećuje slobodnim adktivnostima učenika i osmišljavanju slobodnog vremena mladih.

Pokretačica je niza školskih projekata i aktivnosti, organizatorica priredaba i javnih predstavljanja, koordinatorica EU projekta, a s učenicima sudjeluje na natjecanjima, mentorira i pripravnike te predaje na stručnim skupovima. Prošle je godine promovirana u zvanje izvrsne savjetnice, a naglašavajući važnost znanja, Šlosar je istaknula da je privilegirana što radi s mladima te je zaključila da je Grad Rijeka uvođenjem nagrade "AmbasadoRI" pokazao koliko je obrazovanje važno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb
ŠKOLSKA NATJECANJA

Naši učenici iz Luxembourga donijeli broncu, 2025. olimpijci iz cijele Europe stižu u Zagreb

Sustav školskih natjecanja u Hrvatskoj jedan je od najboljih u cijeloj Europi, kažu nam profesori mentori. Učenici za prva mjesta osvajaju dodatne bodove kod upisa, ali i izravni upis u srednju školu ili fakultet

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer
PRIJEMNI U OSAM ŠKOLA

Osnovnu školu završava 864 učenika više, Zadar dobiva prvi prirodoslovni gimnazijski smjer

Prirodoslovna škola u Splitu uvodi smjer meteorološki tehničar, a Obrtničko-tehnička škola u Slavonskom broju umjesto stolara upisivat će drvodjeljske tehničare dizajnere
Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju