Obavijesti

Tech

Komentari 22

Grundig izložio svoj 8K TV, a ulaze i u svijet Android uređaja

Grundig izložio svoj 8K TV, a ulaze i u svijet Android uređaja
7

Osim što su predstavili nove modele televizora, Grundig je na IFA sajmu najavio integraciju s Amazon Echo uređajima, a prikazali su i virtualnu kontrolnu ploču s

VIDEO

Grundig je na sajmu IFA u Berlinu u četvrtak predstavio cijeli niz novih proizvoda kojima su odlučili pokazati kako su se transformirali iz kompanije koja radi potrošačku elektroniku u globalnog inovatora. 

Tako je među najzapaženijim proizvodima svakako bila i nova linija televizora. Vlastitim 8K uređajem pridružili su se rijetkim kompanijama koje su izbacile 8K uređaje, iako je ponuda sadržaja u toj rezoluciji još vrlo mala, a cijena im je visokaa.

No, kompanija koja je dio Arcelik grupe najavila je i ulazak u svijet Android uređaja novim Ultra HD modelima. 55-inčni model VLX 8688 dolazi s četverojezgrenim procesorom, pristupom Googleovim servisima, integriranim Wi-Fi i Bluetooth modulima, a uz njega dolazi dodatni daljinski s glasovnim kontrolama. 

Uz svoje Androide predstavili su i prvi OLED TV (u 4K rezoluciji) iz Grundiga koji dolazi u kućištu debelom samo 5,97 mm, a s njime dolazi SMART inter@ctive TV 4.0 Plus sustav koji omogućuje online usluge. 

Osim novih televizora vidjeli smo i Finearts bežične zvučnike atraktivnog dizajna izrađene od aluminija. Stereo sustav dolazi s 40 W RMS-a, a ugrađene baterije omogućuju do 4 sata rada. Njima se može upravljati i preko iOS i Android aplikacija. 

Grundig inače u Hrvatskoj godišnje prodaje više od 45.000 televizora što ga svrstava među prva tri branda u Hrvatskoj. 

Inovacije za povezani dom

Grundig je prikazao i kolekciju uređaja za 'povezani dom' koji bi trebali mijenjati način na koji živimo. Tako je tu pećnica koja će moći držati jelo hladnim, a kad trebamo krenuti kući s posla početi s pečenjem. Prikazali su i svoj povrtnjak koji bi ljudima trebao omogućiti da u stanu uzgajaju bilje bez potrebe za pesticidima i insekticidima. Sastoji se od tri komore, LED rasvjete, pumpe za zrak i ventilatora koji regulira vlagu, a sve ćemo moći nadzirati preko aplikacije. FreshMeter tehnologija uključuje senzor u posebnom dijelu hladnjaka koja će vam omogućiti da na mobitelu vidite je li hrana u njemu i dalje svježa. 
Uz to, Grundig je najavio i integraciju s Amazon Dash što će omogućiti povezanim perilicama suđa i rublja da automatski naruče potrebna sredstva za pranje. 

Grundig je na svom štandu prikazao i novu Delisia liniju malih kućanskih uređaja koja uključuje blender, toster, kuhalo, mikser..., a tu je bila i njihova nova digitalna vaga koja se može povezati s mobitelom preko Bluetootha, a mjeri indeks tjelesne mase, masnoće u tijelu i niz drugih pokazatelja koje možete pratiti na grafu unutar pripadajuće aplikacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.