Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
27 komentara

GTA V i na peti rođendan vlada ljestvicama i privlači milijune

Igru se prije pet godina čekalo u redovima, a dok smo na brojne naslove iz 2013. zaboravili, GTA V i dalje je među najprodavanijim igrama i drži svoju cijenu te je zaradio više od bilo kojeg filma ili albuma u povijesti

Foto: Rockstar Games
27 komentara

U današnjem svijetu ekspresne zabave prava je rijetkost da neki naslov može dominirati tako dugo, no GTA V u ponedjeljak slavi petu godišnjicu od izlaska i ne pokazuje znakove posustajanja.

Igru se čekalo u redovima 2013. godine, ali nakon pola desetljeća pucnjave, kaosa i razaranja te drugih pustolovina glavnih likova Franklina, Michaela i Trevora GTA je i dalje među najprodavanijim PC igrama na Steamu

Rockstar Games IGRA ZA REKORDE Kakav Avatar? GTA V zaradio više nego ijedan film u povijesti

Otvoreni svijet Los Santosa privlači milijune igrača i u GTA: Online, a svi su oni pomogli da GTA V postane najuspješniji zabavni proizvod u povijesti. To znači da je samo jedan nastavak, a kroz godine je bilo 15 GTA igara, uspio zaraditi više od bilo koje druge igre, filma, albuma ili koncerta u povijesti. 

Foto: RockstarGames

Ovog proljeća tako se navodilo da je igra ostvarila zaradu veću od 6 milijardi dolara, a tad je bila na 90 milijuna prodanih kopija. U međuvremenu su ih prodali još pet milijuna. 

IGROM DO SAVRŠENSTVA Samovozeći auti igraju GTA kako bi postali još bolji vozači

Iako je kroz povijest bilo igara koje su prodale više kopija, poput Tetrisa (170 milijuna) ili Minecrafta (144 milijuna), GTA V je zbog svoje više cijene uspio zgrnuti ogromno bogatstvo. Usporedbe radi, Avatar je najuspješniji film u povijesti, a zaradio je 2,78 milijardi dolara. 

Da će GTA V biti megahit koji zaslužuje posebno mjesto u povijesti igara bilo je jasno već prvog dana kad je igra zaradila 800 milijuna dolara, a trećeg dana su zaradili već milijardu. 

Rockstar Games NE ZAUSTAVLJA SE GTA V je rekorder u Americi, kupilo ga čak 85 milijuna ljudi

Ogroman dio cijelog GTA V svijeta je i glazba, a igrači su u igri preslušali više od 75 milijardi minuta glazbe, odnosno otprilike 142,5 tisuće godina glazbe. Igra nudi 18 radijskih postaja i čak 240 legalnih pjesama, a Rockstar je nedavno omogućio igračima da otvore svoj klub koji će biti paravan za razne kriminalne aktivnosti. No u tom klubu mogu nastupati DJ-evi iz stvarnog svijeta, koje je Rockstar doveo u vlastiti studio kako bi snimili svoje nastupe. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message