Obavijesti

Tech

Komentari 2

Prvi hrvatski Tjedan dizajna počinje 23. travnja u Zagrebu!

Prvi hrvatski Tjedan dizajna počinje 23. travnja u Zagrebu!
1

U posljednjih petnaestak godina tjedan dizajna postao je naziv za formu u kojoj se diljem svijeta predstavlja i slavi dizajn, a od sada tu manifetsaciju ima i Hrvatska

VIDEO

Hrvatska će svoju prvu manifestaciju Tjedan dizajna Zagreb dobiti za nekoliko dana, točnije 23. travnja. Ovogodišnji program Tjedna dizajna Zagreb 2014. baziran je na tri glavna programa: 6. Auto(r) - međunarodna konferenciju o dizajnu automobila koju će posjetiti više od deset svjetskih dizajnera automobila, a među njima i najbolji hrvatski dizajner automobila Domagoj Đukec, 5. Produkteka - platforma produkt dizajna na kojoj će desetak hrvatskih dizajnera predstaviti neke od najuspješnijih komercijalnih hrvatskih proizvoda i 4. Sudnji dan - nezavisni festival kreativnih komunikacija na kojemu će biti nagrađeni najkreativniji pojedinci u regiji.

Zahvaljujući popratnom programu, u organizaciji Coworking Croatia, Studija dizajna, Centra za dizajn HGK, Tekstilno tehnološkog fakulteta i Šumarskog fakulteta upoznat ćete i savladati tehnike poslovanja, a moći ćete se i educirati na više od 20 pratećih programskih sadržaja u formatu #tdzg Expo zone, Coworking zone, na predavanjima, radionicama i panel diskusijama. Istaknuli bi predstavljanje projekata iz sfere kreativnih industrija i Panel Strategiju razvoja kreativnih industrija na kojoj će gostovati neki od najpoznatijih stručnjaka u kreativnim industrijama, u četvrtak, 24. travnja od 11.00 sati.

Na više od 10 izložbi, posvećenih svim vidovima dizajna, možete pogledati radove i proizvode hrvatskih i svjetskih dizajnera te studenata dizajna. Uživanje je ostavljeno za ljubitelje mode i modnih revija, buvljaka te neizostavnog zabavnog sadržaja.

Prvi Tjedan dizajna Zagreb održat će se u Laubi, kući za ljude i umjetnost, od 23. travnja do 27. travnja. Manifestacija će započeti u 19 sati otvorenjem #tdzg Expo zone, prodajnim predstavljanjem već realiziranih i artikuliranih proizvoda, usluga i djelatnosti iz sektora kreativnih industrija iz Hrvatske i regije. Na Expou će sudjelovati tvrtke, organizacije, profesionalci te mladi profesionalci-studenti, a ako se pronalazite u tom opisu na Expo se možete prijaviti i vi. Prijave se primaju do 18. travnja.

Tjedan dizajna Zagreb otvoren je za posjetitelje svaki dan od 10.00 do 22.00 sata, a zabavni program počinje svakoga dana u 21.00 sat.

Aktivni ste na društvenim mrežama? Tjedan dizajna Zagreb na društvenim mrežama pratite s hashtageom #tdzg

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.