Obavijesti

Tech

Komentari 13

Hrvatski pametni medo među pobjednicima na Seedcampu

Hrvatski pametni medo među pobjednicima na Seedcampu
4

Teddy The Guardian je projekt Josipe Majić i Ane Burice. Plišani medvjedić ima senzore koji prate tlak, puls i temperaturu beba i te podatke šalje na aplikaciju

VIDEO

Hrvatski projekt Teddy The Guardian ostvario je velik uspjeh na Seedcamp Week natjecanju u Londonu gdje se uvrstio među 11 pobjednika koji će se priključiti londonskom akceleratoru, piše Netokracija.

Seedcamp je osnovan 2007. godine i jedan je od najuspješnijih programa za mlade startupe. 

Teddy The Guardian je projekt Josipe Majić i Ane Burice, a radi se o plišanom medvjediću s ugrađenim senzorima koji prate zdravlje vaše bebe. Medvjedić mjeri puls, tlak, zasićenost krvi kisikom i tjelesnu temperaturu. Sve te podatke bežično šalje roditeljima na pametni telefon. Senzori su inače smješteni u šapi i čelu medvjedića. 

Među finalistima u Londonu su bila još dva tima iz Hrvatske, a to su ListenApp i Sizem. ListenApp je aplikacija koja najnovije vijesti pretvara u audio zapis, dok je Sizem softver koji ženama pomaže pronaći pravu veličinu grudnjaka.

Inače, uz hrvatskog medvjedića u Seedcamp ulazi još 10 timova, a to su Ctrlio, GoPixel, Hype, LegalTender, Revision App, Saberr, ShareLaTex, Spreddit, Stamplay i WinnowSolut.

Seedcamp je prije nekoliko dana objavio detaljne podatke o svojem radu te u infografici ističu kako je 83 posto startupa osiguralo sredstva i to u prosjeku od 1,3 milijuna dolara.  Od 93 tvrtke koje su podržali u svom programu, samo 11 je propalo, dok njih 76 i dalje radi, a šest ih je preuzeto.

Među tvrtkama koje su sada bile uključene je velik broj onih iz središnje i istočne Europe.

- Snažno podržavamo tu regiju. Pogledate li listu 20 kompanija koje su sada bile ovdje, uglavnom se radi o Londonu, Estoniji i Hrvatskoj - rekla je Reshma Sohoni i dodala da nalaze puno gladnih tvrtki s tog područja, piše WSJ.

'Pametna čarapa' Owlet reći će vam baš sve o vašoj maloj bebi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana