Tech

Komentari 7

Hrvatski srednjoškolci osvojili zlato, srebro i broncu na jakoj informatičkoj olimpijadi

Hrvatski srednjoškolci osvojili zlato, srebro i broncu na jakoj informatičkoj olimpijadi

Hrvatski tim sudjeluje na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Mađarskoj, koja traje od 23. do 29 kolovoza. Drugog dana natjecanja u kojem sudjeluje 13 europskih zemalja, drže vodeće pozicije

Dorijan Lendvaj, Krešimir Nežmah i Patrick Pavić iz zagrebačke XV. gimnazije, te Martin Josip Kocijan iz čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog članovi su hrvatskog tima koji sudjeluje na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi (CEOI 2020) u Nagykanizsi. 

Kako javlja Hrvatski savez informatičara, naši su srednjoškolci na jednom od najjačih regionalnih natjecanja postigli izvrsne rezultate, te će se u petak popeti na pobjedničko postolje.

Prema neslužbenim rezultatima, Dorijan je zlatni na 4. mjestu, Patrick i Krešimir, na 6. i 9. mjestu su srebrni, a Martin Josip osvojio je broncu na 18. mjestu od 56 natjecatelja. Timovi ove godine dolaze iz Hrvatske, Češke, Poljske, Rumunjske, Njemačke, Mađarske, Slovenije i Slovačke, uz gostujuće reprezentacije iz Italije, Litve, Nizozemske, Švicarske i Austrije.

Hrvatsku reprezentaciju u Mađarskoj vode Marin Kišić i Ivan Paljak, a voditelj i organizator nastupa je Krešimir Malnar. U organizaciji su sudjelovali i Matej Ferenčević i Alenka Dogan Capan. Inače, superčetvorka koja je svoje znanje pokazala i u Nagykanizsi jedan je od najuspješnijih mladih hrvatskih informatičkih timova svih vremena.

Pritom su i najmlađi članovi neke od hrvatskih olimpijskih informatičkih reprezentacija. Primjerice, Dorijan Lendvaj ove jeseni kreće u drugi razred srednje. Sva četvorica nastup na CEOI 2020 osvojili su sjajnim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi te Izbornim pripremama tijekom srpnja u Zagrebu.

Dečki se u Zagreb vraćaju odmah nakon primanja medalja jer Dorijan i Patrick već u subotu sudjeluju na MEMO, srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi.