Obavijesti

Tech

Komentari 0

HT dobio još tri godine prava upravljanja Optima Telekomom

HT dobio još tri godine prava upravljanja Optima Telekomom
1

Iz HT-a očekuju da će zdravom konsolidacijom Optime nakon novog produljenja upravljanja tržište 2021. dobiti zdravu kompaniju s otplaćenim dugovima

VIDEO

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u srijedu je Hrvatskom Telekomu produljila prava privremenog upravljanja za dodatne tri godine. Odnosno, HT mora do 10. srpnja 2021. godine prodati sve svoje dionice Optime. 

- Nakon toga će prestati sva upravljačka prava HT-a, ali očekujemo da će kompanija biti zdrava i s otplaćenim dugovima - rekao je Siniša Đuranović, stariji potpredsjednik HT-a. 

On je pojasnio kako HT ima izloženost prema H1 i Optimi od oko 200 milijuna kuna i da je prvi cilj njihove kompanije bio zaštiti potraživanja koja iznose oko 20 posto njihove godišnje dobiti. Žele zaštititi i potraživanja svih drugih vjerovnika Optime i H1 Telekoma. U slučaju H1 su vrlo značajna državna poduzeća, poput HPB-a i drugih, a prema njima je dug oko 140 milijuna kuna, dodao je Đuranović. 

Kao drugi cilj navodi i zaštitu telekom tržišta za koje osjećaju odgovornost, a Đuranović naglašava kako bi urušavanjem da subjekta na jednom tržištu nastale negativne posljedice na cijelo tržište.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Urušavanjem H1 i Optime patilo bi cijelo tržište, kreditori i dobavljači bi povećali rizik. Naša odgovornost bila je spriječiti situaciju urušavanja i zato smo ušli u transakciju. Mi jesmo za konsolidaciju, ali zdravu - naglasio je Đuranović. 

Osim odluke kojom je produljeno privremeno upravljanje, AZTN je odobrio koncentraciju koja nastaje pripajanjem H1 Telekoma Optimi.

- Nakon niza uspjeha i stabilizacije vlastitog poslovanja pod upravljanjem HT-a u protekle tri godine, pripajanje H1 je prilika za dugoročno povećanje vrijednosti kompanije - rekao je Zoran Kežman, predsjednik Uprave Optima Telekoma. Dodao je kako će odlukom o odobrenju pripajanja H1 Telekoma Optimi doći do povećanja prihoda društva, poslovne efikasnosti, ali i ostvarivanja ušteda kroz niz sinergija na radu dva društava. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila
NOVA STATISTIKA

U Hrvatskoj više od dva i pol milijuna registriranih vozila

Broj prvi put registriranih cestovnih vozila iznosio je 190.063, uz rast od 28,6 posto u odnosu na 2022. godinu.
Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance