Obavijesti

Tech

Komentari 6

HT pokazao kako će izgledati kad SIM kartice odu u zaborav

HT pokazao kako će izgledati kad SIM kartice odu u zaborav
3

eSIM će se pojaviti u novoj generaciji telefona, ali i raznih povezanih uređaja pa tako nećemo morati za svaki uzimati novi broj i pretplatu, već ćemo našu pretplatu koristiti na više povezanih uređaja.

VIDEO

Zamjena SIM kartica i razni adapteri te dodatne tarife samo zbog toga što želiš koristiti internet i na tabletu ili satu, uskoro će postati stvar prošlosti zahvaljujući dolasku eSIM-a. 

Hrvatski Telekom najavio je još ranije dolazak ovog novog stndarda, a oni će biti prvi u Deutsche Telekomu te među prvima u Europi koji ovo rješenje nude na tržištu. Kod nas će početkom lipnja prvi eSIM uređaj u ponudi biti Huaweijev novi pametni sat. Za razliku od klasičnih čipova na SIM kartici, kod eSIM-a taj čip se nalazi unutar uređaja na koje se bežično preuzimaju korisnički profili.

Na ovogodišnjoj WinDays konferenciji mogli smo se uvjeriti u to koliko će biti genijalno u bliskoj budućnosti kad će puno više uređaja imati podršku za te virtualne eSIM kartice, a mi nećemo morati razmišljati o fizičkim čipovima. HT je tako demonstrirao aktivaciju eSIM-a na tabletu i Huaweijevu satu uz pomoć QR koda koji će dobiti korisnici. Nakon njegova očitanja, na uređaju će se postaviti profil za eSIM i za par trenutaka spremni ste za rad. 

Naime, eSIM će se pojaviti u novoj generaciji telefona, ali i raznih povezanih uređaja pa tako nećemo morati za svaki uzimati novi broj i pretplatu, već ćemo našu pretplatu koristiti na više povezanih eSIM uređaja. Trenutno će biti moguće vezati jednu eSIM karticu uz jedan uređaj, ali u planu je i povezivanje do šest uređaja unutar iste tarife. 

Što se tiče dodatnih prednosti eSIM-a, ovakvi uređaji će biti praktičniji jer neće morati imati utore za SIM, a nema ni čupanja kartica i raznih manevara da bi izvukli SIM karticu iz telefona. Isto tako, ako ćemo prodavati svoj eSIM uređaj, kod resetiranja postavki moći ćemo jednostavno obrisati i eSIM karticu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle