Obavijesti

Tech

Komentari 24

Huawei se vratio na tron: Mate 30 Pro ima 'najbolju kameru'

Huawei se vratio na tron: Mate 30 Pro ima 'najbolju kameru'
4

Dok se čeka rješenje američke zabrane i slobodno puštanje Googleovih servisa što bi značilo i prodaju Matea 30 u Europi, telefon je dobio novo priznanje i to za kvalitetu njegove kamere

Huawei nije dopustio Samsungu da dugo stoji na tronu DxOMarkove ljestvice najboljih mobilnih kamera i njihov Mate 30 Pro sata je opet zasjeo na prvo mjesto sa 121 bodom, što je za četiri boda više od Galaxy Notea 10 Plus (5G). 

Pokretanje videa ...

Iz DxOMarka navode kako je ovo novi rekord koji je iznad svih očekivanja. Mate 30 Pro je u isto vrijeme osvojio i 131 bod po pitanju fotografija.

Sustav kamera na novom Huaweiju Mate 30 Pro uključuje 40MP SuperSensing kameru, 40MP Cine kameru, 8MP telefoto kameru te 3D dubinsku kameru. SuperSensing kamera s nizom boja RYYB dizajnirana je tako da privuče još više svjetla, osiguravajući da Huawei Mate 30 Pro stvori vrlo detaljne slike visoke razlučivosti i u uvjetima slabog osvjetljenja. Tu je također i ISP 5.0 procesor signala slike. Cine kamera ima veliku 1/ 1.54-inčnu veličinu senzora s vrijednošću ISO 51200 za snimanje video zapisa, a tu treba dodati i Ultra Slow-Motion opciju pri 7680 sličica u sekundi, ali i stabilni 4K video. 

Dok je za fotografiju dobio 131 bod, za video je Mate 30 Pro dobio 100 bodova. DxOMark sada mjeri i kvalitetu prednje kamere, a Mate 30 Pro ovdje ima 32 mpx i 3D TOF kameru za koju su dobili 93 boda, što je šest bodova manje od vodećeg Notea 10+.

Napravili detektor bijesa: Auto sam staje ako ste previše ljuti!
Napravili detektor bijesa: Auto sam staje ako ste previše ljuti!

Inače, još se čekaju rezultati za Appleovu iPhone 11 seriju i njihovu poziciju među ostalim top kamerama.