Obavijesti

Tech

Komentari 0

'Huawei u globalnoj recesiji mora razmišljati o opstanku. Neke će tvrtke biti zatvorene'

'Huawei u globalnoj recesiji mora razmišljati o opstanku. Neke će tvrtke biti zatvorene'

Glavno je načelo opstanak, što znači da će marginalne tvrtke biti smanjene i zatvorene. Posljedice ćemo osjetiti svi, napisao je u ponedjeljak u mailu radnicima osnivač Huaweija Ren Zhengfei

Huawei mora prebaciti težište sa širenja poslovanja na opstanak i ustrajati u "povijesnoj misiji" razvoja informacijske i komunikacijske tehnologije na pragu dugotrajne globalne recesije, upozorio je utemeljitelj kineskog tehnološkog diva.

"Glavno je načelo opstanak, što znači da će marginalne tvrtke biti smanjene i zatvorene. Posljedice ćemo osjetiti svi", napisao je u ponedjeljak u mailu radnicima osnivač Huaweija Ren Zhengfei, a prenio poslovni portal Yicai.

Isprobali smo: Huawei Watch Fit 2 je sat za stilsko usklađivanje
Isprobali smo: Huawei Watch Fit 2 je sat  za stilsko usklađivanje

Tradicionalni fokus Huaweija na informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (ICT) iznimno je važan, naglasio je Ren.

"Moramo jasno reći da je povijesna misija Huaweija izgradnja ICT infrastrukture, a što su vremena teža, to moramo biti ustrajniji", rekao je.

FILE PHOTO: Founder of China's Huawei urges focus on cash flow, survival in downturn - media
Stručnjaci otkrili kakva nas zima očekuje: 'Plina će biti, ali onog skupog, a EU se jako zaletjela'
Stručnjaci otkrili kakva nas zima očekuje: 'Plina će biti, ali onog skupog, a EU se jako zaletjela'

Huawei će "potpuno odustati" od tržišta u nekim zemljama, a iduće godine smanjit će "slijepa" ulaganja i širenje i poslovati primjerenim ritmom, prenosi poslovni portal riječi utemeljitelja kineske kompanije. Područja razvoja uključuju prema njegovim riječima računalstvo u oblaku, digitalnu energiju i poslovanje s pametnim automobilima, navodi Yicai.

Lokalno predstavljen Mate Xs 2 – najnoviji vodeći pametni telefon tvrtke Huawei
Lokalno predstavljen Mate Xs 2 – najnoviji vodeći pametni telefon tvrtke Huawei

Globalno gospodarstvo nastavit će padati sljedećih deset godina, a rat, "kontinuirana blokada" Sjedinjenih Država i pandemija covida 19 neće ostaviti "nijednu svijetlu točku u svijetu" u sljedećih tri do pet godina, napisao je Ren radnicima, prema izvješću Yicaija.

FILE PHOTO: Logo of Chinese telecommunications giant Huawei Technologies is pictured in Copenhagen

Huaweijevi će izgledi za nekoliko godina biti neizvjesni, zaključio je. U kineskoj kompaniji istaknuli su da je mail namijenjen radnicima i nisu ga željeli dodatno komentirati.

Huaweijevi rezultati u prvoj polovini godine pokazali su pad dobiti za 52 posto, na 15,08 milijardi juana, prema izračunima Reutersa, uz slabije rezultate odjela za pametne telefone i prijenosna računala zbog posustajanja gospodarstva, koronamjera i izazova u opskrbnom lancu.