Tech

Komentari 4

Isprobali smo: Huawei Watch Fit 2 je sat za stilsko usklađivanje

Isprobali smo: Huawei Watch Fit 2 je sat  za stilsko usklađivanje

Fitness narukvica iz Huaweija u novom izdanju je prerasla svoju osnovnu funkciju i postala odličan modni dodatak. Uz izmjenjive remene i moćno praćenje sportova, nudi i snažnu autonomiju

Huawei je u proteklih nekoliko godina pokazao da zna raditi odlične pametne satove, koji dobro izgledaju i imaju dugotrajnu bateriju, a njihov najnoviji model je Watch Fit 2.

Dok je GT serija 'ozbiljnija', Fit satovi više izgledaju kao modni dodatak, no u sebi skrivaju gomilu mogućnosti. Fit 2 vizualno podsjeća na Apple Watch i gotovo je jednak prethodniku, no tu je par ključnih razlika.

Ekran je sada veći, sa 1,63 je narastao na 1,74 inča, a s time je povećana i rezolucija na 336x480 piksela. Radi se o AMOLED ekranu, zaštićenom staklom i sat pruža odličnu sliku sa sjajnim bojama. Kao i kod ostalih satova, možete uključiti Always on prikaz, koji će vam skratiti autonomiju, ali barem ćete u svakom trenu vidjeti koliko je sati. U svakom slučaju, porast u dimenzijama je dobrodošao i razne informacije koje prikazuju 'maske' satova se jasno daju vidjeti.

Što se samog sata tiče, dostupna su tri modela - Active, Classic i Elegant. Ja sam testirao Classic varijantu u Moon White boji, odnosno metalno kućište je imalo zlatnu boju i uz njega dolazi bijeli kožni remen. Ta kombinacija očito cilja na ženske kupce. Kod nas se nudi još i sivi u Classic varijanti, a tu su i Active satovi sa silikonskom narukvicom. Osobno, najljepša kombinacija je Watch Fit 2 Elegant (silver frost) s metalnim mrežastim remenom. 

Ovisno o varijanti, sat je težak 26, odnosno 30 grama i kao takav je iznimno lagan na ruci. Ovih 30 grama u Classic satu jedva da se osjeti na ruci i nemate potrebe nikad ga skidati, osim kad mu treba nadopuniti bateriju. To znači i da možete bez brige u vodu s njime jer je vodootporan do 5 ATM.

Za razliku od prethodnika, dobio je mikrofon i zvučnik, pa se sad na satu možete javiti i na pozive. Na plastičnoj poleđini su senzori za praćenje otkucaja te dva PIN-a na koja se spaja konektor za punjenje. Maleni kabel dolazi sa satom i njega možete spojiti na bilo koji adapter, no trebate paziti da ga ne zagubite. Idealno bi bilo da su i ovom satu omogućili bežično punjenje, no i ovako ćete ga puniti prilično jednostavno. Od tipki, tu je još i bočna tipka za upravljanje aplikacijama. 

Fit 2 je također dobio Harmony OS platformu pa će vam, ako se koristili neki sat ranije, sve biti prilično jednostavno i jasno. Uparivanje kroz  Huawei Zdravlje aplikaciju je jednostavno, a upravljanje obavijestima ima iste mane kao i na drugim uređajima. Možete odgovoriti određenim odgovorima koji su postavljeni unaprijed ili otvoriti mobitel, a obavijesti će vam poslati vibraciju i zvučnu signalizaciju. Huawei Zdravlje će tako biti vaše glavno mjesto za praćenje svih podataka sa sata, poput trčanja i drugih sportova te sna i zasićenosti kisikom, ali i za ažuriranje sata. Broj dodatnih aplikacija s Huawei App Gallery trgovine nije pretjerano bogat, ali svakako instalirajte Petal Maps. Ako ih imate i na telefonu, aplikacija će vas preko ekran sata navigirati prema odredištu. 

Huawei navodi kako baterija s jednim punjenjem može izdržati do dva tjedna ili 7 dana, uz intenzivno korištenje, što je približno realno. Naravno, količina treninga i aktivnosti te stalno uključen ekran su detalji koji će skratiti to vrijeme, ali je odlična autonomija kad se na otprilike sat vremena jednom tjedno morate odvojiti od sata.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S GAMEROM ANDREJEM