Tech

Komentari 159

Hyundai prekida sve poslove s Rimcem? Evo što kažu iz tvrtke

Hyundai prekida sve poslove s Rimcem? Evo što kažu iz tvrtke

Odnos Rimac grupe i Hyundaija se pogoršao nakon što je Rimac postao intenzivnije povezan s Porscheom, tvrdi izvor za Automotive

Hyundai završava poslovanje s Rimac grupom, prenosi Automotive News Europe. Navodno je do prekida suradnje došlo nakon što je Rimac produbio svoje veze s Porscheom.

Hyundai i Kia uložili su 80 milijuna eura u električni startup 2019. kako bi preuzeli 12 % udjela u tvrtki.

Hyundai je najavio električni sportski automobil za Hyundaijev podbrend N performance i sportsko vozilo na gorive ćelije. 

Nije poznato hoće li Hyundai prodati svoj udio u Rimcu.

Kako navodi izvor za portal Automotive News Europe, odnos Rimac grupe i Hyundaija se pogoršao nakon što je Rimac postao intenzivnije povezan s Porscheom.

No, Rimac grupa postala je većinski dioničar Bugattija s 55 posto, dok Porsche posjeduje preostalih 45 posto. 

- Hyundai će završiti projekt električnog sportskog automobila započet u suradnji s Rimcem - rekao je jedan izvor, a očekivani datum lansiranja vozila je početak 2023.

'U tijeku su dva aktivna projekta visoke razine s Hyundaijem'

Zajednički rad na projektu gorivih ćelija, koji je prvi put viđen na konceptu Hyundai Vision FK prikazanom prošle godine, neće se nastaviti. 

- U tijeku su dva aktivna projekta visoke razine s Hyundaijem, jedan je završen i nekoliko budućih projekata o kojima se raspravlja - kazala je glasnogovornica Rimca.

Iz tvrtke nisu rekli je li projekt električnih sportskih automobila onaj koji je završen.

Rimac je opovrgnuo da je povećani Porscheov utjecaj u tvrtki izazvao razdor s Hyundaijem.

- Hyundai je pružao podršku u transformaciji tvrtke tijekom posljednjih 12 mjeseci - uključujući izdvajanje Rimac Technology i udruživanje snaga s Bugattijem pod novom tvrtkom Bugatti Rimac - zaključila je glasnogovornica Rimca.