Obavijesti

Tech

Komentari 18

Idealan za grad: Elektro Smart vole vozači, a i ekolozi također

Idealan za grad: Elektro Smart vole vozači,  a i ekolozi također
9

Od ljeta je u prodaju stigla nova generacija Smarta electric drive. Zbog minijaturnih dimanzija, jeftine vožnje i apsolutne odsutnosti ispušnih plinova teško je zamisliti bolji gradski auto

VIDEO

Smart ForTwo nije jedinstven samo po dimenzijama. Ovo je jedini automobil koji se istodobno nudi i s tradicionalnim benzinskim motorom i potpuno električnim pogonom.

Još jedna posebnost vezana uz električni Smart je činjenica kako je kabriolet verzija praktično jedini električni kabrio na svijetu. Iako se, ruku na srce, ne radi o baš klasičnom kabrioletu. Od 2007., kad je stigao prvi električni Smart, ovo je četvrta generacija ovog auta, a vidljivo je kako je Smart iz generacije u generaciju mnogo učio i napredovao.

Ovo je najsnažniji i najbrži električni smart ikad. Čak 82 KS i 160 Nm okretnog momenta dovoljno je za brzih 11,3 sekunde do 100 km/h, dok je maksimalna brzina ograničena na 130 km/h. Prema podacima iz Smarta, s jednim se punjenjem može prevaliti 160 kilometara, što je i više nego dovoljno za gradsku upotrebu. Zbog novog ugrađenog punjača punjenje baterija na klasičnoj utičnici može biti dvostruko brže nego do sada, a kao dodatna opcija tu je i brzi punjač pomoću kojeg se baterija do 80% kapaciteta puni za samo 45 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zahvaljujući aplikaciji smart control, do brojnih se informacija o električnom pogonu i stanju vozila može doći putem pametnog telefona, tableta ili osobnog računala, a funkcijama kao što su aktivacija klima-uređaja prije ulaska u vozilo ili inteligentno punjenje može se upravljati daljinski.

Električni Smart je već u osnovi dosta dobro opremljen, a uz nadoplatu moguće je dobiti i luksuzne detalje, poput grijanog volana. Tu je i posebna zelena boja koja je rezervirana za električni model. Osim za mali ForTwo, električni pogon može se dobiti i u kombinaciji s ostalim modelima Smarta, dakle ForTwo cabrio, ali i veći četverosjed Forfour. Najjeftiniji model u ponudi, klasični ForTwo electric drive, stoji 148.324 kune, što ga čini najjeftinijim električnim automobilom na našem tržištu. Cijena modela cabrio je 176.495, a Forfour stoji 154.000 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle