Tech

Komentari 40

IFA 2016 je pred vratima: Što nam donose tehnološki divovi?

IFA 2016 je pred vratima: Što nam donose tehnološki divovi?

Najveći sajam potrošačke elektronike u Europi do kraja tjedna će nam donijeti brojne novitete, a najviše pažnje usmjereno je na mobitele, no bit će tu bijela tehnika, televizori, dronovi....

Jedan od najstarijih tehnoloških sajmova i najveći sajam takvog tipa u Europi tradicionalno se održava svake godine početkom rujna u Berlinu. Ove godine sajam počinje 2. rujna i traje do 7. rujna, a najave novih telefona počinju nekoliko dana ranije.

Jedna od najzanimljivijih najava s IFA-e trebala bi doći od kineskog diva Huaweija, koji će najvjerojatnije lansirati nasljednika popularnog Mate 8 uređaja. Huawei od lansiranja P9 uređaja u travnju nije najavio novi pametni telefon te se očekuje da će na IFA-i pokazati novi adut - Mate 9.

Samsung je lansirao Galaxy Note 7 prije samo nekoliko tjedana tako da od njih ne očekujemo lansiranje novog telefona. No, to ne znači da Samsung nema asa u rukavu. 

Na pozivnicama koje su poslali očito je da će lansirati novi pametni sat - Gear 3. Od Samsunga očekujemo i pregršt bijele tehnike te govora o IoT-u.

Asus nastavlja sa Zenvolucijom te se očekuju novi proizvodi iz Zen linije - ZenWatch, ZenFone ili ZenPad tablet.

LG će lansirati V20 u San Franciscu 6. rujna, no glasine govore da bi ga mogli premijerno prikazati na IFA-i. Hoće li se to ostvariti, vidjet ćemo, no gotovo sigurno je da će LG lansirati novi G Flex 3.

Kineska zvijezda, Xiaomi, traži svoj put do srca europskih korisnika. Očekuje se da će na IFA-i predstaviti Mi Note 2, moćan Android sa Snapdragon 821 procesorom i 6 GB RAM-a.

Pratit ćemo i što su ostale kompanije poput Sonyja i Lenova pripremile, a očekujemo i da će IFA biti puno novih VR uređaja.