Obavijesti

Tech

Komentari 27

Tražena roba: Sony prodao više PS5 konzola u pretprodaji, nego u prva tri mjeseca prodaje PS4

Tražena roba: Sony prodao više PS5 konzola u pretprodaji, nego u prva tri mjeseca prodaje PS4

Sonyjeva nova konzola u prodaju kreće 12. studenog, a tjedan kasnije stiže i kod nas. Play has no limits je naslov videa kojim najavljuju lansiranje konzole, no pitanje je hoće li je svatko moći isti dan kupiti

VIDEO

PlayStation 5 za tri tjedna stiže kod nas, a sudeći po podacima iz pretprodaje, ovo će biti jedan od najtraženijih gadgeta. Jim Ryan, direktor Sony Interactive Entertainmenta, rekao je u razgovoru za Reuters da su u prvih 12 sati pretprodaje prodali više konzola nego u prvih 12 tjedana prodaje PlayStationa 4 u SAD-u. 

Sony je prodao više od 100 milijuna PlayStationa 4, a sada žele potaknuti igrače na prelazak na novu generaciju konzole nizom novih naslova. No pitanje je koliko će igrača na sam datum početka prodaje moći naći konzolu. 

Pandemija je imala velik udarac i na razvoj igara, proizvodne lance, ali i trgovinsku mrežu.

- Moguće je da neće baš svatko moći naći PlayStation 5 konzolu ako je poželi kupiti na dan lansiranja - kaže Ryan i dodaje da rade naporno kako bi osigurali opskrbu i količine za blagdansku sezonu.

Iz kompanije su objavili i novi video kojim pokušava igrati na kartu emocija među igračima, pa navode da video 'Play Has no Limits' inspirira svakog igrača da potraži novi doživljaj igranja koji nadilazi ono što smo mislili da je moguće.  

Koristeći kombinaciju arhivskih snimki i svježe snimljenih scena, Sony navodi da se klanjaju istraživačima iz prošlosti koji su stajali na granici poznatog i pomicali granice kako bi postigli nešto izvanredno.  

Pogledajte novi PlayStation 5 spot

  

- S našim PlayStation 5 launch videom ‘PS5 Launch - Play Has No Limits,’ želimo prizvati osjećaj i uzbuđenje koje nas tjera da istražujemo - kaže Mary Yee, VP globalnog marketinga.

- Inspiriramo svakog igrača da potraži nove svjetove i doživljaje koji protpitkuju tko smo i sve što smo mislili da je moguće. Želimo da obožavatelji vide ono što nikad prije nije bilo viđeno, čuju što nikad nije bilo moguće čuti i osjete ono što se nije moglo osjetiti. S predstavljanjem nove generacije igranja na PlayStationu 5 želimo ponovno potaknuti tu želju za istraživanjem kod igrača tako što će doživjeti nove svjetove i pomaknuti granice mogućeg - kaže. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić