Obavijesti

Tech

Komentari 1

Inkubator u Novskoj najbolji je EU projekt u cijeloj Hrvatskoj

Inkubator u Novskoj najbolji je EU projekt u cijeloj Hrvatskoj

Kako je nakon dodjele priznanja rekao župan Žinić, nagrađeni projekt je dio inicijative Sisačko-moslavačke županije kojom se ta županija nastoji pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj

VIDEO

Županijski projekt "Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO - Novska" proglašen je najboljim EU projektom za 2020. godinu u Hrvatskoj, priopćeno je iz županije.

Na svečanom proglašenju najboljih gradova i EU projekata za ovu godinu u Zagrebu priznanje je primio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

U suradnji s Jutarnjim listom, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom Župan.hr, izbor za najuspješnije gradove i projekte provela je Hrvatska zajednica županija.

Novljanski poduzetnički inkubator dobio je čak 8051 glas, ili 30,15 posto, od 25.000 glasova predviđenih za projekte iz 20 županija i Grada Zagreba.

Kako je nakon dodjele priznanja rekao župan Žinić, nagrađeni projekt je dio inicijative Sisačko-moslavačke županije kojom se ta županija nastoji pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj, najbrže rastuće industrije na svijetu.

 Žinić je izrazio zadovoljstvo priznanjem te je istaknuo kako je riječ je o poduzetničkom inkubatoru koji je postao prepoznatljiv i izvan granica naše zemlje. Projekt je u početku bio zamišljen u pet razvojnih koraka, no počeo se razvijati takvom brzinom da je predviđena i gradnja kampusa gaming industrije. 

Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a vrijednost mu je 24.973.058 kuna. Uz nositelja projekta, županijsku razvojnu agenciju SI-MO-RA, partneri su još Sisačko-moslavačka županija i Zagrebački inovacijski centar - ZICER.

Poduzetnički inkubator PISMO sastoji se od dvije zgrade, 26 funkcionalnih jedinica, koje će biti opremljene najmodernijom tehnologijom, što uključuje: VR opremu, glazbeni studio, videostudio, konferencijsku dvoranu, motion capture studio, 3D printer, multimedijski prostor i drugo. 

Nakon gradnje gaming inkubatora, koji je oživio Novsku i u nju privukao mlade gamere i start-up poduzetnike iz svih krajeva zemlje, Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija SI-MO-RA nastavljaju projekt gradnjom kampusa gaming industrije, vrijednog oko 62 milijuna eura, koji je ujedno proglašen i strateškim projektom Republike Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić