Obavijesti

Tech

Komentari 6

Intel predstavio PC platformu namijenjenu entuzijastima

Intel predstavio PC platformu namijenjenu entuzijastima
3

Na sajmu su izložene i druge Intelove tehnologije, primjerice nova tehnologija Thunderbolt 3 i najnoviji Intelovi SSD diskovi koji još više poboljšavaju performanse

VIDEO

Sajam Gamescom u Kölnu svake godine privuče više od 300.000 posjetitelja, a Intel ovoga tjedna na tom događanju predstavlja svoje najnovije stolne platforme namijenjene entuzijastima. 

PC računala i dalje su platforma broj jedan kada je riječ o igrama, bez obzira na to gleda li se broj uređaja, prihod ili rast sektora, a Intel taj tržišni segment shvaća vrlo ozbiljno. Veliki izložbeni igrači sajam kao što je Gamescom pravo je mjesto za predstavljanje otključanih verzija stolnih procesora Intel Core i7-6700K i Intel Core i5-6600K te pripadajućeg chipseta Intel Z170. Tim se proizvodima postavljaju prvi temelji šeste generacije linije procesora Intel Core i chipseta Intel 100 Series koji će na tržište izaći do kraja godine.

Intel

Novi su proizvodi izričito osmišljeni za igrače i korisnike koji žele povećati radni takt računala, a osim što ih izlaže na sajmu, Intel organizira i natjecanje u njihovu modificiranju kojim će se pokazati kakve sve zanimljive i kreativne pothvate korisnici vole poduzimati sa stolnim računalima. Prvi je put na stolnim računalima namijenjenima širokoj potrošnji dostupna potpuna podrška za DDR4 memoriju, za korisnike koji žele mijenjati radni takt računala vraćen je osnovni radni takt u punom rasponu kako bi se omogućilo fino ugađanje procesora, a tu su i maksimalno četiri jezgre osnovne frekvencije 4,0 GHz, što znači da sajam nudi mnoštvo uzbudljivih novosti.

Intel

Intelovi partneri uključili su se u program te predstavljaju sustave utemeljene na novoj platformi: tu su Asrock, Asus, EVGA, Gigabyte i MSI sa značajkama bogatim matičnim pločama posebno namijenjenima entuzijastima te zadivljujući potpuni sustavi proizvođača originalne opreme kao što su Alienware, Acer, ALTERNATE, Asus, HP, SCAN, Tones i drugi. 

Na sajmu su izložene i druge Intelove tehnologije, primjerice nova tehnologija Thunderbolt 3 i najnoviji Intelovi SSD diskovi koji još više poboljšavaju performanse. Intel je na Gamescomu predstavio model od 800 GB iz serije Intel SSD 750. Ne smijemo zaboraviti ni netom objavljen sustav Microsoft Windows 10, uz čiju će snagu i značajke nova platforma zaista zablistati jer će Microsoft DirectX 12 API i aplikacije za XBox postati dostupni i na PC računalima.

Intel je objavio i da do kraja godine planira ponuditi SKU paket za procesore Intel Core "K" šeste generacije, namijenjene prijenosnim računalima za entuzijaste. Bit će to prvi otključani SKU paket "K" za entuzijaste namijenjen mobilnim uređajima. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama