Obavijesti

Tech

Komentari 35

Iskonska zvijer: Nissan koji za doručak jede superautomobile

Iskonska zvijer: Nissan koji za doručak jede superautomobile
6

Nissan se još nije izjasnio o proizvodnji primjeraka za prodaju, no imajući na umu iskustvo s prethodnim modelom, moramo uzeti u obzir kako je ovdje sve moguće

VIDEO

Prije tri godine Nissan je predstavio prototip Jukea R, crossovera s karakteristikama superautomobila koji je preuzeo motor od GTR-a. Automobil je oduševio u toj mjeri da je Nissan morao popustiti i proizvesti nekoliko primjeraka za bogate kupce koji su ga htjeli imati pod svaku cijenu.

Nissan

Tada je prototip imao 492 KS, a proizvodna izvedba 545 KS, no kod novog modela Nissan je to osjetno nadmašio i ugradio u Juke motor od čak 600 KS. Princip je bio isti kao i kod nastajanja prve generacije ovog automobila, motor i pogon kao i mnoge druge komponente preuzete su s jednog od najbržih superautomobila današnjice, slavnog GT-R-a. V6 motor ima obujam od 3,8 litara te razvija maksimalni okretni moment od 652 Nm. 

Nissan nije objavio nikakve službene performanse automobila koji je službeno nazvan Juke R 2.0, no ako je suditi po prethodnom modelu, one bi trebale biti spektakularne. Naime, očekuje se da će novi Juke R sprint do 100 km/h obaviti za manje od 3,5 sekundi, dok bi maksimalna brzina mogla iznositi oko 270 km/h. Osim što je dobio snažniji motor, Juke R ima osjetno promijenjenu karoseriju s prednjim odbojnikom od karbonskih vlakana s velikim otvorima koji su nužni za hlađenje snažnog motora. I stražnji odbojnik je od istog materijala te ima difuzor koji poboljšava držanje na cesti pri visokim brzinama. 

Nissan

Od standardnog Jukea preuzeta su svjetla, poklopac motora i drugi karoserijski detalji, kao i unutrašnjost, koja je samo blago modificirana. Kotači su pak posuđeni od GT-R-a. Nissan se još nije izjasnio o eventualnoj proizvodnji primjeraka za prodaju, no imajući na umu iskustvo s prethodnim modelom, moramo uzeti u obzir kako je ovdje sve moguće. Prva generacija Jukezille, kako su ovaj auto tada “od milja” nazvali, proizvodila se po narudžbi i stajala je ponosnih tri milijuna kuna. Koliko bi Nissan mogao tražiti za novi model, ne usudimo se niti pomisliti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.