Obavijesti

Tech

Komentari 0

Isprobali smo Firewall Ultra

Isprobali smo Firewall Ultra
4

Odlično dizajnirane mape i fokus na pravu timsku suradnju jaki su aduti ove igre za PS VR2, no nespretne kontrole i ciljanje očima zahtijevaju dozu privikavanja, a uz to igra traži i da jako puno radite za uspjeh

VIDEO

Igranje u VR-u je stvar koju treba dozirati, što osobito vrijedi za pucačine kao naslove s gomilom akcije i kretanja i teško je, barem meni, podnijeti dulje sekvence s borbama pod VR naočalama. Slično je bilo i sa igranjem Firewall Ultra igre, koja je nasljednik istoimene igre za prethodnu inačicu Sonyjeva VR uređaja. 

Ovo je multiplayer igra i to je jedan od bitnih detalja koji utječe na cijelu količinu zabave. Naime, morate računati na to da ovo nije naslov s količinom igrača kao Fortnite, CoD ili Battlefield 4 (kojem sam se opet vratio) i malo ćete pričekati da se timovi napune. To čekanje možete skratiti u 'sigurnoj kući', odnosno provjeriti svoju opremu ili vježbati gađanje, no nakon nekog vremena to može dosaditi.

Igra vas od starta vodi kroz obuku u sigurnoj kući. Ovdje ćete naučiti osnovne mehanike igre, poput ciljanja,  likova s kojima možete igrati i svih oružja. Jedan od njih tako može, kad vas ubiju, za neprijatelje ostaviti minu kao neugodno iznenađenje, a drugi može brže promijeniti spremnike s mecima.

A tu je i jedan od elemenata koji su najveći izazov, a to je ciljanje očima. Da, trebate pogledati u smjeru gdje želite baciti bombu i vaš će je lik prema tamo i baciti kad pritisnete gumb. Nema onog momenta gdje vi morate svojom rukom zamahnuti. Isto tako je i sa ciljanjem, zažmirite li na jedno oko bolje ćete nišaniti. A zatvorite li oči, izbjeći ćete bljesak šok granate. Zvuči jednostavno, ali u praksi nije najelegantnije. Praćenje vaših očiju je odlično rješenje, no kada se kretanje kroz izbornike oslanja na to, igra može biti neugodna. Isto vrijedi i za izmjenu oružja.

A kad to savladate imate PvP i PvE modove, u prvom se borite 4 na 4 igrača i branite/napadate lokaciju. Pobjedu odnosi bolji od tri partije, a u svakoj se mijenjate kao napadač ili obrana. U drugom kao tim napadate razne lokacije na mapi dok na vas idu AI neprijatelji. Napadat ćete tri lokacije i ovaj mod je dobar da se 'ufurate' u same kontrole prije nego krenete u boj s pravim igračima.

Igra ima osam mapa koje su dobro dizajnirane za pucačine s mjestima za strateško pozicioniranje i upravo će u tome biti ključ pobjede vašeg tima. A to zahtijeva i dobru komunikaciju s ostatkom tima, a tu će jako dobro poslužiti ugrađeni mikrofon i 3D audio na PSVR2. Partije mogu biti prava igra mačke i miša i lova na rupu u obrani protivničkog tima. 

Osim mapa, odlično su dizajnirana i oružja, ali i neki od detalja na vašim likovima, a taj 3D audio fantastično podiže dojam cijele igre.

No, ono što će frustrirati brojne igrače je sustav napredovanja i bodovanja koji vas tjera na puno rada da bi otključali likove i nova oružja. Tko nije spreman na jako puno igranja, moći će ubrzati svoj napredak i plaćanjem virtualne valute u igri stvarnim novcem

(Nadopuna, u prosincu su objavljene još dvije mape zajedno s nizom ažuriranja)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin