Obavijesti

Tech

Komentari 1

Isprobali smo Gear Sport: Koliko je dobar za sportaše?

Isprobali smo Gear Sport: Koliko je dobar za sportaše?
5

Samsungov Gear Sport izgleda kao umanjena verzija Gear S3 Frontier sata s istim hardverskim specifikacijama, ali u kućištu namijenjenom onima koji su puno aktivniji

VIDEO

Samsung sport na prvu osvaja izgledam. Iako u imenu ima riječ sport na prvi pogled je jasno da se bez problema može uklopiti u bilo koji outfit. Tim više što se izgled sučelja, ali i narukvica mogu mijenjati.

Upravo taj trik s jednostavnom izmjenom sučelja je odličan. Naime, u startu je ponuđeno desetak vizuala, a na vama je da odaberete između onog koji podsjeća na klasični sat do neke futurističke verzije, s kazaljkama ili digitalno. Na taj način možete imati osjećaj da svaki dan imate novi sat. Za nošenje je također na prvu vrlo ugodan, lagan, ruka se ispod silikonskog remena ne znoji, mjerač pulsa na zapešću radi bez problema, ali i mjeri sve što radite – koliko koraka odrađujete u danu, sjedite li bez prestanka više od pola sata…Tada će vas diskretnom vibracijom i porukom na ekranu podsjetiti da je vrijeme da razgibate torzo. Nudi vam i lagane vježbe koje možete napraviti čak i dok sjedite.

Povezivanje s mobitelom, a ja nemam Samsung već iPhone prošlo je također bez ikakvih problema. Još jedna cool stvar koju ovaj sat nudi je skidanje glazbe i to do 4GB, a kako uz sat možete nabaviti i bežične slušalice te ih upariti za vrijeme vježbanja ta je opcija super ako volite slušati glazbu, a ne želite nositi mobitel. 

Nemate brige niti oko plivanja (ili samo tuširanja) jer je vodootporan i može do 50 metara dubine izdržati bez poteškoća. Sama navigacija je prilično jednostavna. Na ekranu je 'kotačić' kojim prolazite kroz sve opcije i na njega se vrlo lako naviknuti čak i ako nikada niste imali sličan sat. A Samsung sport nudi 'putovanje' kroz manje-više sve popularne sportove te prebacivanje i uparivanje sa svim ekranima. Primjerice, ako se bavite aerobikom ponudit će vam neke od svojih programa čije videe možete gledati na televizoru ili mobitelu i to dok vježbate. 

Što se tiče svih ostalih funkcija pametnog sata – i to ima. Mogućnost odgovaranja na pozive, povezivanje s društvenim mrežama, navigacijom, mjerenje kalorija, koliko ste koraka odradili, katova prešli, s GPS-om se povezuje gotovo odmah…Baterija je u skladu s funkcijama koje vam nudi. Ja sam ga imala desetak dana i punila sam ga tri puta, no uistinu sam i trošila bateriju…

Dakle, iz aspekta pametnog sata nemam niti jednu zamjerku. Rado bih imala takav sat u svojoj kolekciji i definitivno bi uživala u njemu, a i moram priznati da je izazivao pažnju u mojoj okolini svojim izgledom i funkcionalnošću. Također, jednako lijepo stoji i na muškoj i na ženskoj ruci. No, postoji ipak jedna stvar koja mi se nije svidjela. Budući da se rekreativno bavim trčanjem i taj je test morao izdržati. Povezivanje, mjerenje…prebacivanje na Stravu…sve je to bilo ok. Međutim, brojke koje označavaju puls, brzinu i udaljenost ispisane su malim brojkama na crnom ekranu koji se pali kada pomaknete ruku prema sebi. Relativno se brzo taj display i gasi tako da stvarno treba uložiti truda da bi vidio gdje si s trčanjem posebno ako trčiš vani i po mraku. Ako ti je bitno pratiti svoj tempo, znati gdje si u kojem trenutku – ovaj sat nije za to. Prije bih rekla da je namijenjen za mjerenja aktivnosti u zatvorenom prostoru. U svakom slučaju zabavan i seksi, ali nije za ozbiljnije sportaše. 

Gear Sport je težak 67 grama, dolazi sa Super AMOLED ekranom dijagonale 1,2 inča (360x360) i dvojezgrenim procesorom od 1 GHz. Tu je i 768 MB radne memorije te 4 GB interne uz Tizen OS 3.0. Kapacitet baterije je 300 mAh. 

Bežične slušalice

Samsung Gear bežične slušalice izgledale su mi kao da nema apsolutno nikakve šanse da ih stavim u uši. Međutim, uz malo natezanja uspjela sam – i nisam požalila. Zvuk je uistinu sjajan, definitivno bolji nego na drugim slušalicama. Baterija traje do sedam sati – ja je nisam uspjela isprazniti u desetak dana. U kutijici se nude tri različite veličine nastavak koji se stavljaju u ušku pa se može prilagoditi korisniku. Laganim pritiskom na tipku s vanjske strane mijenja se pjesma, može se stišati ili poglasniti. Za vrijeme trčanja ispale su mi dvaput iako mislim da dio tereta ide i na moju dušu jer ih na prvom treningu baš i nisam znala namjestiti. U svakom slučaju lako se na njih naviknuti i lako ih je bilo upariti s telefonom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac