Obavijesti

Tech

Komentari 20

Isprobali smo moćni Mate 50 Pro, Huawei je otkrio i cijene. Novi sat žele na 'svakoj' ruci

Isprobali smo moćni Mate 50 Pro, Huawei je otkrio i cijene. Novi sat žele na 'svakoj' ruci
17

Huawei je u Beogradu prikazao cijeli niz novih uređaja, a uz tri mobitela najavili su i još pristupačniji sat i slušalice koji bi trebali biti privlačni puno širem broju korisnika. Uz to, još je lakše doći i do svih željenih aplikacija

VIDEO

Nakon što su prije tri tjedna otkrili novi Mate 50 Pro, i za dan preduhitrili Apple kao prvi telefon sa satelitskom komunikacijom, Huawei je sinoć u Beogradu regionalno predstavio svoju novu 'perjanicu' i otkrio kad stiže njihov telefon i kad nas. 

Uz Mate 50 Pro, predstavili su i Nova 10 seriju telefona koju smo vidjeli početkom rujna u Berlinu te su predstavili i povoljniji sat Watch GT3 SE te povoljniju varijantu slušalica FreeBuds SE. 

- Huawei nastavlja predstavljati inovativne uređaje bazirane na vrhunskoj tehnologiji, čineći ih dostupnim svakom pojedincu, obitelji ili organizaciji. Pametni telefoni ostaju srž poslovanja i strategije razvoja tvrtke Huawei, kao jednog od lidera u industriji. Pravi primjer toga su upravo regionalno lansirani uređaji poput flagship modela Mate 50 Pro. Uvijek želimo pružiti revolucionarne inovacije svakom potrošaču i kontinuirano voditi razvoj globalne industrije pametnih telefona“ – rekao je William Tian, novi europski direktor za consumer segment.

Huawei Mate 50 Pro

Usprkos svim izazovima, Huawei ističe da su drugi u svijetu po ulaganjima u istraživanje i razvoj, iza Alphabeta, a rezultat toga je i Mate 50 Pro, telefon za koji kažu da je vrhunac njihovih inovacija danas. Dolazi s kamerom od 50 megapiksela i varijabilnim otvorom blende u 10 razina, od f/1,4 do f/4, a ima i optičku stabilizaciju, kao i periskopska telefoto kamera od 64 mpx s f/3,5 blendom te 3,5x optičkim uvećanjem. Uz njih, tu je 13 mpx ultraširoka kamera. Sprijeda je pak kamera od 13 mpx s TOF 3D senzorom. Koliko je kamera moćna uvjerit ćemo se pak u testiranju kad telefon stigne na naše tržište.

Iako u Kini ima tu podršku za satelitsku komunikaciju, ovo rješenje u Europi još nije dostupno. Važno je istaknuti i da telefon pogoni Snapdragon 8+ Gen1, ali u 4G varijanti, ima i 8/256 GB memorije. Baterija od 4700 mAh podržava 66W punjenje, kao i bežično od 50W te reverzibilno punjenje drugih uređaja.

Huawei je razvio i vlastito Kunlun staklo, a prikazali su ga na telefonu s veganskom kožom u narančastoj varijanti.  Ta će verzija na našem tržištu stajati 10.999 kuna, dok će standardna verzija biti 1000 kuna povoljnija.

Nova 10 serija 

Uz Mate 50 Pro, Huawei je prikazao i nešto povoljniju Nova 10 seriju telefona kod koje je ogroman naglasak na selfije. Tako dolaze s širokokutnom prednjom kamerom od 60 mpx koja može snimati i 4K video. Oba pogoni isti čipset, Snapdragon 77G, a uz malu razliku u veličini i bateriji, najznačajnija je u toj prednjoj kameri. Nova 10 Pro tako ima još i dodatnu 8 mpx kameru. Tako ovaj telefon ima 2x optičko uvećanje, a ovakav set kamera omogućuje mu i promjenu fokusa u videu na određeni predmet, ili praćenje subjekta, što su istaknuli da bi trebalo biti privlačno vlogerima.

Nova 10 Pro na našem će tržištu stajati 5499 kuna, a Nova 10 4099 kuna. 

Jeftiniji sat i slušalice

Huaweijevi satovi su među najpopularnijima na tržištu, a najnoviji modeli nedavno su dobili i EKG podršku na europskom tržištu. Tu liniju sada šire i sa nešto povoljnijom varijantom, Watch GT3 SE. Što se dizajna tiče, ima veliki obrub s urezanim minutama te plastično kućište, debljine 11 milimetara. No, i ovaj model bi trebao imati bateriju koja će izdržati do dva tjedna korištenja, a sportaši mogu računati na više od 100 modova praćenja aktivnosti. Njegova će cijena biti 1499 kuna.

Freebuds SE slušalice s 10 mm driverima bi trebale uz pomoć kutijice koja je i baterije omogućiti 24 sata slušanja glazbe. One će koštati 449 kuna.

Još lakše do Google aplikacija i Play Storea

HMS ekosustav nastavlja se razvijati brzo, a u Beogradu je predstavljena proširena ponuda aplikacija. Sistemi su poboljšani te je rad aplikacija mnogo brži i bolji. AppGallery, globalna platforma za distribuciju aplikacija, sada ima 580 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika, od kojih se preko 45 milijuna nalazi u Europi, može se pohvaliti rastom broja aplikacija od 147% u odnosu na proteklih 18 mjeseci, s više od 5,5 milijuna registriranih programera koji neprestano rade na njenom razvoju.

A tu je i trgovina aplikacija treće strane pod nazivom Gspace, koja može pomoći korisnicima u pretrazi i pristupu svim popularnim Googleovim aplikacijama i uslugama, kao što su Google karte, YouTube i milijuni drugih kvalitetnih aplikacija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.