Obavijesti

Tech

Komentari 1

Isprobali smo novu hrvatsku igru Solstice Chronicles: MIA

Isprobali smo novu hrvatsku igru Solstice Chronicles: MIA
1

Iako je smješten u isti svemir kao i The Red Solstice, Solstice Chronicles: MIA predstavlja kompletni žanrovski skok za ovaj zagrebački studio.

VIDEO

Zagrebački studio Ironward prošle godine je oduševio PC gaming zajednicu svojom taktičkom pucačinom The Red Solstice, a iako je sada odlučio ostati vjeran svojem prvom IP-u, to neće učiniti običnim nastavkom.

Naime, Ironward je ranije ove godine predstavio Solstice Chronicles: MIA koji je nedavno uspješno okončao svoju Steam Greenlight kampanju. Iako je smješten u isti svemir kao i The Red Solstice, Solstice Chronicles: MIA predstavlja kompletni žanrovski skok za ovaj zagrebački studio.

Radi se o twin-stick pucačini u stilu Alien Shootera i Halo: Spartan Assaulta koja sumanutu akciju tipičnu za ovaj žanr kombinira s RPG elementima akcijskih role-playing igara. Konkretnije, Solstice Chronicles: MIA vam nudi mogućnost igranja četiri klase vojnika od kojih ćete svaku moći unaprijediti putem skill tree sistema ala Diablo 2.

Na ovogodišnjem Reboot InfoGameru smo imali priliku isprobati pre-alpha verziju igre te sa zadovoljstvom možemo izvjestiti kako Solstice Chronicles: MIA pokazuje puno potencijala. Level koji smo zaigrali je bio linearnog dizajna te je pred nas stavio zadatak kontroliranja tempa igre. Zbunjeni? I mi smo bili u početku.

Naime, neprijateljske spawn točke u Solstice Chronicles: MIA stvaraju neograničenu količinu mutiranih čudovišta te vam samo vaši refleksi neće biti dovoljni da ih iskontrolirate i preživite level. Umjesto toga ćete se morati poslužiti i s nekolicinom tzv. taktičkih odluka koje funkcioniraju kao svojevrsne specijalne sposobnosti. Tako npr. u većini situacija možete narediti svojem čudnovatom droidskom pratiocu da vam dostavi municiju ili postaviti devastirajuću bombu koja će uništiti sve oko sebe. 

Ako vam ovakav pristup gameplay dizajnu zvuči zanimljivo, još se stignete registrirati za zatvoreno alpha testiranje Solstice Chronicles: MIA koje će Ironward uskoro organizirati. Ostatak prvih dojmova iz pre-alpha verzije igre donosi IGN Adria.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu