Obavijesti

Tech

Komentari 115

Malo na struju, malo 'na noge': Električni bicikl je pravi izbor

Električni bicikli sve se više pojavljuju kao idealna alternativa javnom prijevozu i nepodnošljivim gradskim gužvama. Provjerili smo što trenutačno možete nabaviti

VIDEO

Električna vozila sve su popularniji i isplativiji odabir prijevoza, pogotovo u velikim gradovima. Za njihovu popularizaciju zaslužna je napredna tehnologija koja omogućuje sve kvalitetniju izradu baterija čime se povećava mogući doseg takvih vozila.

Dok automobilskom industrijom vlada američki genijalac Elon Musk, mi se također možemo pohvaliti odličnim proizvodima koji izlaze iz tvrtke Rimac Automobili. 

Među njima je i električan bicikl Greyp koji predstavlja vrhunac trenutne tehnologije za ovakva vozila. Cijena je ipak još uvijek nedostižna za prosječnog hrvatskog građanina, međutim potrudili smo se potražiti neke prihvatljivije opcije. 

Električni bicikli jesu nešto skuplja investicija na početku, ali nakon toga potrebno je samo povremeno napuniti bateriju i uživati u vožnji. Dok ostali gube živce u gradskim gužvama, vi se bezbrižno vozite i time još čuvate okoliš. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada ste spremni za malo rekreacije jednostavno možete isključiti električni pogon. 

Trenutna ponuda ovih vozila pokriva široki raspon cijene i kvalitete.

Giant Rewive - 3000 kuna

Njuškalo

Jedan od jeftinijih primjeraka iz ponude, ovaj električni bicikl nizozemskog proizvođača djeluje vrlo ugodno i praktično. Prodavač uz njega nudi i dodatnu bateriju, a razlog prodaje je želja za većim električnim biciklom. Čini se kako su električni bicikli doista u modi.

Električni bicikl Miles - 3300 kuna

Njuškalo

U ponudi jeftinijih modela nalazi se i ovaj malo korišteni električni bicikl.  Stražnji kofer nudi prostor za sve vaše stvari na putu, a uz bicikl dolazi naravno i punjač, te rezervni ključevi, lanac za vezanje i original alat. Detaljan opis i dodatne fotografije možete provjeriti ovdje.

Električni romobil Zero - 12.062 kuna

Njuškalo

Ovaj primjerak pripada već nešto skupljoj varijanti električnog prijevoza. Radi se o hrvatskom proizvodu naziva Zagrebački električni romobil. S maksimalnom brzinom od 25 km/h ovo vozilo nudi mogućnost jednostavnog, praktičnog i jeftinog prijevoza. Ulaganje koje se može vrlo brzo isplatiti.

Električni bicikl - samogradnja - 6666 kuna

Njuškalo

Ovaj primjerak možda je najsličniji klasičnom biciklu i dolazi iz radionice samoga prodavača. Postiže maksimalnu brzinu od 40 km/h, a domet baterije nešto sporijom vožnjom je čak 50km. Pogonski motor se nalazi na prednjem kotaču, a detalje možete provjeriti ovdje.

Električni tricikl - 8900 kuna

Njuškalo

Onima koji traže dodatnu stabilnost, ovo vozilo predstavlja idealno rješenje. Razvija najveću brzinu od 35 km/h, a dobivate i garanciju od jedne godine. Osim ovog ljepotana na tri kotača, prodavač nudi usluge prepravljanja vaših postojećih bicikala i mogućnost kreiranja električnog vozila po želji.

Električni bicikl Chopper - 4200 kuna

Njuškalo

Tražite li jedinstveni dizajn za vaš električni bicikl, ovaj primjerak bi vas mogao interesirati. Baterija ima domet od 20km, a prodavač naglašava kako je nosivost vozila do 100kg. Detalje o ovom ekološki prihvatljivom chopperu možete provjeriti ovdje.

Električni kvadricikl - 16.000 kuna

Njuškalo

Vožnja u poluležećem položaju nikada nije izgledala privlačnije. Ovim vozilom sigurno ćete biti primijećeni kako lagano pedalirate, a kada vam dosadi lagana vožnja možete uključiti električni pogon kojim se dostiže maksimalna brzina od 50 km/h. Idealno vozilo za vruće ljetne dane.

Greyborg - 33.000 kuna

Njuškalo

Oni kojima cijena nije problem, a žele kvalitetan proizvod mogli bi se odlučiti za ovo vozilo. Teško je ovo nazvati električnim biciklom, budući da razvija maksimalnu brzinu od čak 80 km/h. Ovaj primjerak je nešto najsličnije ranije spomenutom Greypu i svojim dometom od čak 120km predstavlja nešto najbolje što trenutno postoji na tržištu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle