Tech

Komentari 0

Iznenada preminuo slavni dizajner PlayStation hitova

Iznenada preminuo slavni dizajner PlayStation hitova

Poznati dizajner videoigara iz jednog od Sonyjevih glavnih studija iznenada je preminuo prije svojeg 45. rođendana. Patrick Munnick vodio je razvoj hit igara poput Killzonea i Horizon Zero Dawn

Patrick Munnick, slavni dizajner videoigara i glavni producent Sonyjevog studija Guerilla Games, preminuo je u 45. godini. Amsterdamska tvrtka opisala je njegov prerani odlazak kao krajnje šokantni događaj, ne rekavši ništa o službenom uzroku smrti.

Munnick je preminuo u ponedjeljak, točno dva tjedna prije svojeg 45. rođendana. Nizozemski programer pridružio se studiju 2011. te cijelo to vrijeme radio kao izvršni producent. Tako je držao ključne pozicije na hit projektima kao što su Killzone: Shadow Fall i Horizon Zero Dawn.

Munnick je prije toga radio van gaming industrije, izgradivši svoj pedigre na komunikacijskim i sličnim rješenjima za tvrtke Navigram i Getronics.

Decima engine koji je Guerillin tim razvio za vrijeme Munnickovog staža u tvrtci do danas je pogonio pet izašlih igara, zadnja od kojih je upravo Horizon Zero Dawn. Sljedeći naslov koji se oslanja na ovu tehnologiju jest bizarni Death Stranding novog studija Kojima Productions koji je ranije ovog mjeseca dobio datum izlaska.