Obavijesti

Tech

Komentari 12

Iznenađenje iz Googlea: Novi Android 4.4 zvat će se KitKat

Iznenađenje iz Googlea: Novi Android 4.4 zvat će se KitKat
4

Sljedeći Android po najavama se trebao zvati Key Lime Pie, no umjesto toga su odabrali čokoladu. Ubrzo nakon objave krenule su šale na račun Googlea i Nestlea

VIDEO

Google je u utorak službeno objavio kako će se sljedeća verzija njihovog Android operacijskog sustava zvati KitKat, po svjetski poznatoj čokoladici.

Ovaj potez prilično je iznenađenje jer se ranije najavljivalo kako će Android 4.4 dobiti naziv Key Lime Pie, no brendiranje Nestleovom čokoladicom vjerojatno će se smatrati velikim marketinškim uspjehom za švicarsku kompaniju. No, iz Googlea su za BBC rekli kako su oni došli na ovu ideju te da ni jedna strana nije drugoj nešto platila.

- Ovo nije posao u kojem novac prelazi s jedne na drugu stranu - rekao je John Lagerling za BBC i dodao da su htjeli napraviti nešto zabavno i neočekivano.

Ubrzo nakon ove objave na Twitteru su krenula i podbadanja na račun Googlea i Nestlea pa korisnici pišu kako je ovo čokolada, a ne desert, kao ranije verzije Androida, a drugi pišu da će trebati vidjeti hoće li se i Android topiti u džepu. No, i Nestle se odlučio na šalu te su objavili video na YouTubeu u kojem se šale na račun Appleova Jonathana Ivea.

Kako bi promovirali ovu suradnju, Nestle će isporučiti više od 50 milijuna čokoladica s Android maskotom na tržište 19 zemalja, a uz to će organizirati i nagradnu igru u kojoj će dijeliti Nexus tablete.

Google od 2009. verzije Androida označuje imenima deserta, a dosad su se oni zvali Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich i Jelly Bean. Nova verzija ranije se trebala zvati Key Lime Pie, no Lagerling kaže da su se na promjenu imena odlučili i jer relativno malo ljudi zna kakav okus ima ova torta s limetama, dok je KitKat puno poznatiji. Jednostavno su nazvali Nestle i sljedeći dan na sastanku brzo sve dogovorili. Šefovi kompanija sastali su se u veljači u Barceloni na Mobile World Congressu gdje su finalizirali dogovor. Google je otvorio i novu stranicu posvećenu Androidu 4.4, na kojoj su podsjetili na prethodne verzije, ali bez otkrivanja novih značajki KitKata. 

Iz obje kompanije kažu kako je držanje svih detalja u tajnosti bilo izazovno jer su morali unaprijed napraviti gomilu pakiranja, a Google je i dalje govorio o Key Lime Pie Androidu. Većina radnika za KitKat je saznala tek nakon što su ispred sjedišta kompanije vidjeli novu statuu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama