Obavijesti

Tech

Komentari 21

Jaguar obnovio svoj luksuzni XF, velike promjene u interijeru

Jaguar obnovio svoj luksuzni XF, velike promjene u interijeru
11

Jaguar je redizajnirao svojeg konkurenta Mercedesu E-klase i "društvu" iz premium segmenta. Izvana su promjene vrlo male, no ispod karoserije je to sasvim "druga priča"

VIDEO

Pet godina nakon početka prodaje Jaguar XF je prošao kroz prvi ozbiljni redizajn. Vanjske promjene su minimalne, neke veće razlike u odnosu na prethodnika vidljive su tek na odbojnicima. Također, automobil je sada opremljen novim potpuno LED prednjim svjetlima. 

Pokretanje videa...

Jaguar XF 01:00

U unutrašnjosti je XF sada potpuno druga priča. Upravljač, komande klime, zasloni, središnja konzola, ručica mjenjača, otvori ventilacije, obloge prednje konzole i vrata, sjedala... Gotovo da nema dijela unutrašnjosti koji nije promijenjen i XF je iznutra zapravo potpuno novi auto. 

Jedna promjena je i pod poklopcem motora. Tu je novi dizelaš snage 204 KS koji je 24 KS snažniji od motora koji zamjenjuje, uz smanjenu emisiju i potrošnju goriva. Jaguar tvrdi da motor troši 4,9 l/100 km.

U ponudi su i dalje benzinci s četiri cilindra i 250 te 300 KS. S najsnažnijim motorom XF do 100 km/h ubrza za 6,1 sekundu. Svi motori dolaze u kombinaciji s automatskim mjenjačem s osam brzina, a  nude se i varijante s pogonom na sve kotače. 

I udobnost je poboljšana. Buka u unutrašnjosti je smanjena zahvaljujući sustavu aktivnog prigušivanja buke, a tu je i novi klima uređaj s ionizacijom zraka i filtriranjem čestica PM2,5. Infotainment je nov, a njime se upravlja dodirnim zakrivljenim zaslonom dijagonale 11,4". 

Jaguar XF se i dalje nudi kao limuzina i karavan. narudžbe za redizajnirani model se već primaju, a Jaguar još nije objavio cijene za hrvatsko tržište. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle