Obavijesti

Tech

Komentari 0

Jednostavno dobar: Isprobali smo Sonos One SL zvučnik

Jednostavno dobar: Isprobali smo Sonos One SL  zvučnik

Sonos One SL nema pametne asistente i ne trebaju mu. On je tu da vas pusti da uživate u glazbi. Jednostavno radi i to jako dobro. Zvuk je odličan bogat i uz nećete glazbu gasiti

VIDEO

Tražite li zvučnik preko kojeg ćete slušati glazbu kod kuće izbor nikad nije bio veći. Bežični, prijenosni, pametni, premium, ali i oni za šaku kuna... Sonos se modelom One SL među njima odlučio izdvojiti tako što će ponuditi zvučnik koji nije pametan, ali je jednostavan i dobar. Svoj glavni posao obavlja odlično i ne pokušava zakomplicirati život slušatelju. 

Spaja se na kućnu bežičnu mrežu ili ga možete spojiti LAN kabelom ako imate slobodnih mjesta na routeru. Zvučnik se postavlja kroz Sonos aplikaciju i cijeli proces je prilično jednostavan, a aplikacija me odmah upozorila na ažuriranje softvera u zvučniku i nakon par minuta mogao sam slušati glazbu. Dodatni bonus je što kroz Sonos aplikaciju imam spojen IKEA Symfonisk zvučnik pa se svi zajedno mogu grupirati, a imate li par istih zvučnika mogu se spojiti u stereo sustav. Ili ih pak možete koristiti kao stražnje zvučnike uz Sonos soundbar. Jedino što sam primijetio tijekom spajanja Spotifya i Sonosa je da Spotifyu treba malo više vremena da mu novi zvučnik 'legne' kako spada u aplikaciju i da reprodukcija bude trenutna.

Glazbom možete upravljati kroz Sonos aplikaciju u kojoj možete dodati razne servise (Spotify, TuneIn, Deezer i 97 drugih servisa) i same kontrole su prilično jednostavne. Imate li više zvučnika lako možete na svakom pustiti drugi sadržaj ili sve odjednom pustiti na svim zvučnicima - kad se tako osjećate. One kontrole koje ćete najmanje dirati su na samom zvučniku i jedva su primjetne na njegovom vrhu. Tu se nalaze tipke za puštanje glazbe i za glasnoću. 

Što se samog zvuka tiče, dojam je fantastičan. Nevjerojatno bogat zvuk iz tako malog zvučnika bez problema će ispuniti prostoriju. Vokali i basevi su odlično pogođeni i pravi je gušt uživati u glazbi, ali i slušati detalje koje na lošijem zvučniku ne bi ni primijetili. U njemu se nalaze jedan niskotonac i visokotonac i class D pojačalo. Sve u svemu dovoljno je snažan da uživate i na maksimalnoj glasnoći bez distorzija, iako za tim nema potrebe. 

Niti u jednom trenu korištenja ovog zvučnika nije me zasmetala činjenica da nema podrške za Google Assistant ili Alexu. Štoviše, potpuno razumijem one koji žele u glazbi uživati bez mikrofona koji osluškuju svaku vašu riječ kako bi promptno reagirali. Google Home mini zvučnik koji se oglasi kad čuje nešto što zvuči kao 'hej Google' dovoljno je iritantna smetnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.