Tech

Komentari 177

Jeff Bezos 20. srpnja leti u svemir: O ovoj avanturi sanjam od svoje pete godine života!

Jeff Bezos 20. srpnja leti u svemir: O ovoj avanturi sanjam od svoje pete godine života!

Raketa i kapsula The New Shepard dizajnirane su da autonomno prevezu šest putnika na visini od više od 100 kilometara iznad Zemljine površine, a s Bezosom u svemir ide i njegov brat Mark

Milijarder Jeff Bezos objavio je danas kako će sljedeći mjesec letjeti u svemir svojom raketom Blue Origin, prenosi New York Post.

Let je zakazan za 20. srpnja, a to je 2 tjedna nakon što Bezos i službeno da ostavku na mjesto CEO-a Amazona.

Na letu će mu se pridružiti njegov brat Mark i još jedan sretnik koji će svoje mjesto morati osvojiti na aukciji. Trenutna cijena leta u svemir s Bezosom popela se na 2,8 milijuna dolara.

- Otkad sam imao 5 godina sanjao sam o putovanju u svemir. 20. srpnja odlazim na taj put sa svojim bratom. Najveća avantura ikad s mojim najboljim prijateljem - napisao je Bezos na svom Instagramu.

Tvrtka Blue Origin rekla je da je primila više od 5.200 ponuda iz 136 različitih zemalja u prvom krugu dražbe, čija najveća ponuda nije otkrivena dok krug nije okončan.

Drugi krug je krenuo s prvotnom ponudom od 1,4 milijuna dolara, prema podacima s web stranice Blue Origina.

Proces će trajati do 10. lipnja i završiti se u finalnoj fazi 12. lipnja, s online dražbom uživo.

Raketna tvrtka je za svoj prvi suborbitalni let razgledavanja na svojoj svemirskoj letjelici odabrala 20. srpanj, što je prijelomna točka u natjecanju koje će pokrenuti novu eru privatnih komercijalnih putovanja u svemir.

Raketa i kapsula The New Shepard dizajnirane su da autonomno prevezu šest putnika na visini od više od 100 kilometara iznad Zemljine površine.

2018. godine Reuters je izvijestio da Blue Origin planira putnicima naplatiti vožnju barem 200 000 dolara, što je bilo temeljeno na procjeni planova suparnika milijardera Richarda Bransona i njegove tvrtke Virgin Galactic Holding, no čini se da se u međuvremenu to promijenilo.