Obavijesti

Tech

Komentari 5

Još niste koristili Messenger? Ovih 6 savjeta će vam pomoći

Još niste koristili Messenger? Ovih 6 savjeta će vam pomoći
1

Bez Messengera nema ni chatanja. Iako su neki protivili razdvajanju Fejsa i chat aplikacije, ona nudi puno zanimljivih trikova. Odabrali smo za vas šest najboljih

VIDEO

Iako su mnogi ispočetka bili protiv razdvajanja Facebookove Messenger aplikacije, servis poruka se dosta razvio te nudi dobar izbor mogućnosti. Ako puno koristite chatove na Facebooku dobro će vam doći da optimizirate korištenje Messengera.

1. Pauziraj notifikacije

Gnjave vas brojne notifikacije? Jedan od najvećih prigovora na Messenger su upravo živcirajuće obavijesti. Facebook Messenger vam nudi mogućnost da na određeni period posve isključite notifikacije. Otvorite chat za koji više ne želite dobivati obavijesti, kliknite na ikonu "i" u gornjem desnom kutu ekrana i odaberite vremensko razdoblje isključivanja notifikacija.

Facebook

2. Obrišite samo jednu poruku u chatu

Umjesto da obrišete cijelu povijest chata s nekim možete obrisati i samo pojedinačnu poruku. Dovoljno je da kliknete na konkretnu poruku koju želite obrisati i izabrati "delete". No, jednom kada je obrišete ne možete je vratiti. 

3. Provjerite je li vam poruka pročitana

Messenger ima i nekoliko ikonica koje označavaju različiti status vaše poslane poruke. 

Prazni plavi kružić znači da je u tijeku slanje vaše poruke. Kada se unutar tog kruga pojavi kvačica na bijeloj pozadini to znači da je vaša poruka poslana, a kada ta pozadina i poplavi to znači da je poruka isporučena. Poruka je pročitana kada se u krugu pojavi profilna slika primatelja poruke. 

4. Pogledaj pa sakrij lokaciju

U Messengeru možete pratiti lokaciju gdje je netko s kim upravo chatate, ako ta osoba ima uključene usluge lokacije. Ovu opciju možete brzo i jednostavno i aktivirati i deaktivirati. Na taj način sami birate kada želite da vas netko prati gdje ste. 

5. Preimenuj i istakni grupni chat

Možete si bolje organizirati grupne chatove uz dva trika: preimenovati grupu da je lakše prepoznate , a ne da u nazivu imate imena svih osoba koje su u grupi što zauzima puno mjesta, a imate i mogućnost "pinati" odnosno istaknuti određeni chat te mu tako dati jači prioritet u pregledu grupnih chatova. Kliknite ikonicu pina, te potom izaberite jedan od chatova koji vam se pojave u popisu.

6. Instalirajte zabavne aplikacije

Unutar Messengera možete instalirati mnoge aplikacije kako bi vaš chat bio još zabavniji. 

Facebook

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade
VODIČ KROZ NERADNE NEDJELJE

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade

Zahvaljujući zaposlenicima tvrtke Zero molecule više ne moramo 'prekopati' internet kako bi pronašli radno vrijeme trgovina u blizini već isto možemo pronaći na jednom mjestu, a kroz tri dana će biti dostupna i aplikacija

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana